Cha Cha Matcha i New York City

Oktober og november plejer at betyde masser af Pumpkin Spice Latte for mig, men i år er det ikke blevet til så meget på PSL-fronten.Det kan være at mine sukkerhungrende smagsløg endelig er blevet voksne, for jeg synes nemlig at PSL-smagen er blevet alt for sød for mig. I stedet er jeg begyndt at drikke matcha latte igen, og der er ikke noget bedre end en matcha latte, der er lavet ligesom de laver den på Cha Cha Matcha i New York. 

De bruger matcha af rigtig høj kvalitet, og smagen er cremet og med den afrundede, fløjlsbløde smag, som kendetegner ordentlig matcha. Den traditionelle måde at tilberede matcha på er ved at piske matcha-pulver med vand indtil man har en skummende grøn drik, men på Cha Cha Matcha er der mange forskellige matcha-drikke at vælge imellem. Om sommeren trækker deres matcha-softice lange køer hele vejen ud på gaden, men på denne tid af året er det deres matcha latte, som lokker. 

Sidst jeg var på Cha Cha Matcha var sammen med Ana, og vi bestilte hver sin matcha latte. Jeg synes hendes blå neglelak passede så fint til den flotte grønne matcha i den lyserøde kop, så jeg spurgte hendes hånd om den ikke ville være model for mine matcha-billeder:)


0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Casa Birria er en food truck, som plejer at holde til på 86th på Upper East Side. Jeg havde godt luret på den da jeg var på vej fra en omgang meditation i området, men tænkte at birria tacos nok var lidt voldsomt ovenpå meditationen, og derudover havde jeg også lige spist frokost, så jeg besluttede mig for at vende tilbage en anden dag.

Jeg kunne dog ikke få Casa Birria ud af hovedet, så jeg kom allerede tilbage nogle timer senere, klar til en god gang birria tacos.

Der var en lille smule kø, da jeg var der, men den blev hurtigt ekspederet, og jeg kunne få bestilt en gang Birria Tacos med consomé.

Jeg smagte birria tacos for første gang på Chofi i Union City sammen med min mexicanske foodie-veninde Ale, og det var simpelthen så godt, at de fleste andre birria taco-steder jeg har prøvet er blegnet, når jeg har sammenlignet med Chofi.

Dog synes jeg Casa Birria gjorde det rigtig godt, selv efter Chofi-standarder, og jeg kunne rigtig godt lide deres consomé, som er den suppe man dypper sine birria-tacos i. Priserne hos Casa Birria (3 tacos for $12 og en stor skål consomé for $4.75 ) var også meget rimelige, da jeg var der (august 2023), og både consomé og birria tacos havde en generøs størrelse med masser af fyld. Jeg bestilte 3 tacos og 1 portion consomé og havde nok mad til både frokost og aften.

Casa Birria Food truck, 222 East 86th St, New York

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York: Levain og en Chocolate Chip Walnut Cookie

Nogle af de bedste cookies i New York finder man hos Levain, og hvis du endnu ikke har smagt deres berømte Chocolate Chip Walnut-cookie, er du virkelig gået glip af noget. Småkagerne bliver bagt løbende gennem dagen, så når du træder ind i en af Levains butikker, bliver du mødt af den lækreste duft af nybagte cookies.

Levain startede midt i 90’erne som en beskeden forretning på Upper West Side, grundlagt af to veninder, Pam Weekes og Connie McDonald, som begge er konkurrencesvømmere og triatleter. En dag, mens de trænede hårdt til en triathlon, ledte Pam og Connie efter et energiboost, der var både velsmagende og nærende og kom på idéen om at skabe en ultimativ chocolate chip walnut-cookie.

Hvad er det der gør Chocolate Chip Walnut-cookies fra Levain så specielle?

Mens de fleste cookies i New York (i hvert fald indtil for nylig, hvor alle begyndte at kopiere Levain) er store og ret flade, er cookies fra Levain små og tykke. De ligner næsten chokoladescones, men de er sprøde udenpå og seje og lidt chewy indeni, præcis som en cookie skal være.

Hos Levain er alle cookies håndlavede og der er lagt masser af sjæl i processen, så hver cookie er helt perfekt. Den oprindelige Chocolate Chip Walnut-cookie er den alle bestiller, og det er svært at finde en grund til at lade være. Den er ikke for sød, og kombinationen af intens, mørk chokolade og valnødder i en og samme bid er bare skøn.

Der er også flere andre lokkende smagsvarianter hos Levain, og deres cookies er ret mættende, så det er svært at komme igennem mere end én ad gangen. Min sædvanlige strategi er derfor at bestille en af de andre smagsvarianter, du er nysgerrig efter til øjeblikkelig konsumption, og en af deres signature Chocolate Chip Walnut-cookies til at tage med hjem.

Billederne i dette indlæg er fra filialen på Upper East Side, men der er flere andre filialer rundt omkring i byen.

Levain, 1484 3rd Ave, New York

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Syltede rødbeder

Syltede rødbeder er en fantastisk følgesvend til mange danske klassikere. Jeg foretrækker dem på min leverpostejsmad, mens nogle mennesker, som fx. min mor, spiser syltede rødbeder sammen med næsten alt. Uanset om de serveres som tilbehør, topping eller som en del af en salat, er de syltede rødbeder rigtig flotte på tallerkenen.

Noter

Min mor dyrker rødbeder i sin have, men rødbeder fra grønthandleren fungerer lige så godt. Denne opskrift er min mormors gamle opskrift og giver ca. 3 mellemstore store glas fra 2,5-3 kg rødbeder. Det lyder som meget, men tro mig; du vil blive overrasket over, hvor hurtigt de forsvinder. Hvis køleskabsplads er et problem, kan du altid starte med at lave lave en halv portion.

I videon nedenfor har min mor steriliseret glassene med kogende varmt vand samt anvendt Atamon som konserveringsmiddel for at forlænge holdbarheden.

Opskrift: Syltede rødbeder

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Tilbehør
Portioner

3

glas

Syltede rødbeder er en fantastisk følgesvend til mange danske klassikere. Jeg foretrækker dem på min leverpostejsmad, mens nogle mennesker, som fx. min mor, spiser syltede rødbeder sammen med næsten alt. Uanset om de serveres som tilbehør, topping eller som en del af en salat, er de syltede rødbeder rigtig flotte på tallerkenen.

Ingredienser

  • 2 tsk salt

  • 3 kg rødbeder

  • 1 liter eddike

  • ½ kop vand (til syltelage)

  • 700 g sukker

  • 15 hele nelliker

  • 5 hele peberkorn

Sådan gør du

  • Skyl rødbederne og skær toppen og bunden af. Placer dem i en stor gryde. Hæld vand over, så rødbederne er dækket.
  • Tilsæt salt og kog rødbederne i 1 time og 15 minutter eller indtil de er møre, når man prikker i dem med en gaffel. Mens rødbederne koger, kan du forberede syltelagen.
  • Syltelage: I en anden stor gryde blander du vand, eddike, sukker, nelliker og peberkorn. Bring blandingen i kog over medium varme og rør, indtil sukkeret er helt opløst.
  • Steriliser 3 mellemstore glas til de syltede rødbeder. Anvend den metode, du foretrækker. Min mor plejer at skylle indersiden af glassene i kogende vand og derefter hælde lidt Atamon i hvert glas og hvirvle rundt så indersiden er dækket før resten hældes ud eller over i næste glas.
  • Nu tilbage til rødbederne: Når de er færdigkogt tages de op af gryden og får lov til at køle af indtil de er kolde nok til at du ikke brænder fingrene når skrællen skal af.
  • Smut rødbederne ud af skrællen, det er superlet, når de først er kogte. Skær derefter rødbederne i 1cm tykke skiver eller den tykkelse du foretrækker.
  • Hæld rødbedeskiverne over i glassene. Hæld den varme syltelage over rødbederne i glassene og sørg for, at rødbederne er helt dækket af væsken. Der skal være lidt luft øverst i glassene.
  • Lad glassene køle af til stuetemperatur, før du sætter dem i køleskabet. De syltede rødbeder smager bedst, når de har fået lov at trække 2-3 uger og er de steriliseret og konserveret rigtigt kan de holde sig i ca. 1 år.

Opskrift-video

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York: Jerrell's Betr Brgr - Veganske burgere midt om natten

Jeg spottede Jerrell’s Betr Burgr, da jeg var på vej hjem fra en sen aften i byen. Alle ved, at sulten er størst der i timerne efter midnat, så jeg besluttede mig for at kigge indenfor i den lille veganske burgerbar, der indretningsmæssigt lignede en god dansk grillbar.

Plantebaserede burgere kan godt være en blandet fornøjelse, og man har jo ikke lyst til at chance, så sent om natten, men da jeg så, at Jerrell’s burgere er lavet med Impossible Meat var jeg rolig. Impossible Meat er jo helt suveræne, indenfor kategorien af plantebaseret kød, og jeg har endnu ikke fundet noget andet mærke, der når dem til sokkeholderne.

Menuen er ikke særlig stor, og jeg tror ikke der er mere end 3 burgere at vælge imellem, men man behøver heller ikke så meget at vælge mellem, så længe det er godt.

Jeg bestilte en Lil’ Betr, som er den mindste burger hos Jerrell’s men som stadig har en fornuftig størrelse efter danske standarder, med en enkel bøf og vegansk ost. Der er nogle få stole og borde udenfor Jerrell’s, men jeg tog min burger med mig hjem for senere konsumption i sengen.

Det var en virkelig god burger. Ikke bare god som i “god for en vegansk burger”, men virkelig god som i “god på den universelle kød/kødfri burger skala”. Den var saftig og sådan lidt snasket, som en burger helst skal være efter min smag. Jeg havde også bestilt Crispy Waffle Fries, og de var også rigtig gode og stadigvæk sprøde, da de blev pakket ud. Fedt med veganske steder, der laver mad, der smager så godt, at man slet ikke tænker over, at det ikke er rigtig kød.

Jerell’s Betr Burgr, 117 6th Ave, New York, NY 10013

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York: Brunch på Clinton Street Baking Co. - Pandekager, bacon og warm maple butter

Sidste måned var Oluva og jeg i New York på samme tid, så vi aftalte, at vi da selvfølgelig skulle mødes til brunch. Oluva og jeg har kendt hinanden i over 20 år, lige siden vi begge to startede som spritnye stewardesser ved Maersk Air. Oluva er stadigvæk stewardesse, og flyver rundt i hele verden, og denne gang landede hun i New York.

Valget faldt på Clinton St. Baking Co. som er en gammel favorit fra dengang Ana og jeg var roommates på Lower East Side. Dengang var brunch altid lig med Clinton Street, men jeg har ikke været forbi siden pandemien, så det føltes næsten lidt nostalgisk at være tilbage igen.

Nu til det vigtige: Maden. Clinton St. Baking Co. er kendt for deres fantastiske Southern Food og jeg er en total sucker for deres blueberry pancakes som serveres med warm maple butter og smager fantastisk. Jeg plejer at bestille bacon ved siden af til at dyppe med og ja, det er supergodt! Oluva havde aldrig smagt Chicken& Waffles før, så det var det hun endte med at bestille, og det er også noget Clinton Street gør ganske godt. Ellers er er deres Eggs Benedict med laks også et hit, og noget, der helt klart kan anbefales, for både Hollandaise og laks er altid helt i top.

Lige et pro-tip: Book et bord, ellers ender du med at vente i en evighed. Oluva og jeg var der på en random onsdag, og vi ventede i 30-minutter på et bord. Føltes som 30 timer, da vi begge to var ved at dø af sult..

Clinton Street Baking Co., 4 Clinton St, Lower East Side, New York

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr