Opskrift: Salatblade med and

Salatblade med stegt andebryst er virkelig lækkert som forret eller snack, for kombinationen af salt og sødt, sprødt og cremet, er slet ikke til at stå for. Det er nydelse på højt niveau, men samtidig en ret, der er superenkel at lave. Får du gæster til middag kan du sagtens lave salatbladene nogle timer i forvejen og stille dem i køleskabet indtil de skal serveres.

Noter

Andeleverpâté: Jeg bruger andeleverpâté fra FoieGood, som er et brand, der går op i dyrevelfærd. Ænderne har det godt, med masser af plads til at bevæge sig på og adgang til åbent vand, og de har fået en naturlig kost, der er rig på korn. Det betyder, at leveren er blevet fed uden brug af tvangsfodring. Jeg vil på det stærkeste anbefale at du undgår traditionel foie gras. Tvangsfodring er forfærdeligt og unødvendigt, så hvis du ikke kan finde et dyrevenligt alternativ, så spring andeleverpâtéen over og brug i stedet lidt ekstra marmelade eller hoisinsauce.

Om marmeladen: I videoen til denne opskrift bruger jeg en Balsamico Fig-marmelade fra 3 Little Figs som er et amerikansk mærke, men de fleste marmelader fungerer, så længe de ikke er alt for søde.

Opskrift: Salatblade med andebryst

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Småretter, Snacks
Portioner

6-8

salatblade

Salatblade med stegt andebryst er virkelig lækkert som forret eller snack, for kombinationen af salt og sødt, sprødt og cremet, er slet ikke til at stå for. Det er nydelse på højt niveau, men samtidig en ret, der er superenkel at lave. Får du gæster til middag kan du sagtens lave salatbladene nogle timer i forvejen og stille dem i køleskabet indtil de skal serveres.

Ingredienser

  • 200 g andebryst

  • Salt og peber

  • lidt olie til at stege andebrystet i

  • 2-3 spsk andeleverpâté

  • 6-8 hjertesalat-blade

  • 2-3 spsk marmelade (figen, kirsebær eller appelsin af den mindre søde slags er allesammen gode sammen med and)

Sådan gør du

  • Andebryst
  • Start med at krydre andebrystet med salt og peber på begge sider.
  • Steg andebrystet i lidt olie med skindet nedad i cirka 5 minutter, indtil det får en gylden farve. Vend derefter andebrystet og steg det i yderligere 4-5 minutter, indtil det er præcis, som du kan lide det. Jeg foretrækker som regel medium-rare, hvilket er perfekt saftigt og mørt.
  • Efter stegning skal andebrystet hvile på et skærebræt i et par minutter så det kan absorbere lidt af saften igen. Skær derefter andebrystet ud i halvtykke skiver som passer salatbladene.
  • Salatblade
  • Læg en skive andebryst i hvert salatblad.
  • Tilsæt en klat andeleverpâté ovenpå anden.
  • Afslut med lidt marmelade på toppen.
  • Klart! Spises med det samme eller sættes i køleskabet til senere.
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Deviled eggs med ansjoser og tapenade

Efter at have været gemt og glemt i årtier er deviled eggs igen gået hen og blevet super trendy. Det synes jeg er rigtig godt, for deviled eggs er en af de ting, som jeg nok aldrig bliver træt af. Æggene er perfekte at have med til sammenskudsgilde, men de er også alle tiders som forret eller snack før middagen.

Min opskrift på deviled eggs er med ansjoser og oliventapenade. Jeg elsker ansjoser, og jeg er helt vild med måden de forstærker smagen af oliventapenade, men hvis ansjoser ikke lige er dig, kan du sagtens lave opskriften uden. Dog kan æggene i så fald godt behøve et lille drys salt og et par dråber citronsaft for at balancere smagen.

Tips & Tricks:

For at undgå de grå-grønne ringe der nogle gange opstår rund om æggeblommen er det vigtigt at du ikke koger æggene for længe samt at du køler æggene hurtigt ned efter at have kogt dem.

Server med grove kiks eller tyndt knækbrød.

Man kan spise æggene umiddelbart efter servering, men de overlever også fint en dag eller to i køleskabet, hvis de er dækket ordentligt til.

Opskrift: Deviled eggs med ansjoser og tapenade

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: småretter
Portioner

8

halve æg

Min opskrift på deviled eggs er med ansjoser og oliventapenade. Jeg elsker ansjoser, og jeg er helt vild med måden de forstærker smagen af oliventapenade, men hvis ansjoser ikke lige er dig, kan du sagtens lave opskriften uden. Dog kan æggene i så fald godt behøve et lille drys salt og et par dråber citronsaft for at balancere smagen.

Ingredienser

  • 4 hårdkogte æg

  • 8  ansjoser (finthakkede). 4 til æggeblommeblandingen, 4 ansjoser (skåret i halve/tredjedele) til dekoration

  • 4 spsk mayonnaise

  • 3 spsk god oliventapenade. (2 spsk til fyldet, + 1 spsk til dekoration)

Sådan gør du

  • Efter at æggene er kogt skal de køles af i koldt vand (gør dem lettere at pille)
  • Pil æggene og skær dem i halve på langs.
  • Fjern æggeblommerne forsigtigt og læg dem i en skål.
  • Mos æggeblommerne med en gaffel til du har en finkornet masse.
  • Tilsæt tapenade, mayonnaise og finthakkede ansjoser.
  • Nu skal æggeblommeblandingen tilbage i æggehviderne. Dette gøres lettest med en teske.
  • Æggene dekoreres med en lille klat tapenade og et ansjosstykke.

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Morgenmadstip: Græsk Yoghurt med Marmelade

Det kan godt være svært at få tid til at lave ordentlig morgenmad i en travl hverdag, men for sådan nogle som mig, som først kommer ud af grumpy-mode, når jeg har fået noget at spise, er et godt morgenmåltid alfa og omega for at få en god start på dagen.

Frugtyoghurt som man køber i supermarkedet er ofte for sødt for mig, men jeg har fundet ud af, at man kan lave sin helt egen frugtyoghurt, som er perfekt sødet, hvis man blander græsk naturel-yoghurt med syltetøj. Det smager fantastisk og skal nok få dig ud af fjererne om morgenen.

Jeg bruger græsk naturel-yoghurt, for jeg kan godt lide den tykke, cremede konsistens, men du kan bruge hvilken som helst yoghurt du godt kan lide. Prøv dog at holde dig til naturel-yoghurter, så du har et blankt, usødet kanvas at starte med og selv kan kontrollere hvor meget sukker der skal i.

Hvad angår syltetøj eller marmelade, så prøv at gå efter dem med højt frugtindhold og uden alt for meget tilsat sukker. Marmelade af god kvalitet har en ret koncentreret smag af frugt, så man behøver sjældent mere end en teskefuld eller to for at yoghurten skal få en fin farve og smag.

Tips

Tilsæt frisk frugt og bær efter din smag.

Du kan også drysse lidt granola og nødder over yoghurten for at gøre den mære mættende.

Yoghurt er ikke kun morgenmad. Man kan lave en flot dessert med græsk yoghurt og marmelade i skiftende lag, serveret i et glas og dekoreret med friske bær og nødder på toppen.

Hvis du vil lave din egen marmelade får du lige min opskrift på brombærmarmelade med vanilje og rom >>

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York: Alimama Tea - Mochi Donuts i Chinatown

Det tog lang tid før jeg fik øjnene op for mochi donuts, for jeg troede først, at der bare var tale om endnu et over-rated instagram-fænomen, som jeg ikke havde behov for at stifte nærmere bekendtskab med. Hvorfor ville man dog blande to koncepter (japansk mochi (riskage) og amerikansk donut), der fungerer aldeles udmærket hver for sig? Min indstilling ændrede sig dog hurtigt efter bare en enkel bid af af en mochi-donut, for hvor er de bare lækre!

Alimama Tea er en hyggelig lille cafe i Chinatown, kendt for mochi donuts og koldbrygget te, så da jeg var i nabolaget forleden måtte jeg selvfølgelig forbi. Hos Alimama laver man mochi donuts kontinuerligt i løbet af dagen, så man kan være sikker på at de mochidonuts man køber har den der uimodståelige, let seje, konsistens, de har, når de er helt frisklavede. En enkel mochi-donut plejer at være nok til mig, men jeg kunne ikke bestemme mig for, om jeg skulle have en Strawberry Glaze eller en Black Sesame, så jeg endte med at købe begge to. Strawberry Glaze-glasuren havde en rigtig lækker intens smag af jordbær og så var den drysset med frystetørrede jordbær og smagte fantastisk. Black Sesame var også rigtig god, og så frisklavet, at glasuren endnu ikke var størknet ordentligt, så jeg blev klistret godt til, da den skulle fortæres.

Min Royal Milk Tea havde et fint, 3-lags mønster med et blåt lag på toppen med farve fra butterfly pea. Den havde også små mini-boba (tapiocakugler), som viste sig at være noget lettere at have at gøre med, end de store, almindelige boba, som man hurtigt kan komme til at kløjs i, hvis man ikke passer på. Hos Alimama kan man selv vælge hvor sød man vil have sin te, hvilket jeg virkelig godt kan lide, da jeg foretrækker lidt mindre sukker end hvad der typisk er i standardversionen.

Man mener at den første mochi donut blev til på Hawaii, hvor man i 90’erne begyndte at lave Poi Mochi, som er små runde, friterede kugler af en dej af mochi og taro. Den armbåndsformede mochi donut som vi kender den idag er dog af nyere dato og menes at være inspireret af både poi mochi og en særlig, ringformet donut hos donutkæden Mister Donut.

Alimama Tea, 89A Bayard St, New York, NY 10013

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
New York Beauty Guide:  Her går jeg hen for  negle, hår, øjenvipper og voksning

Jeg bliver tit spurgt hvilke skønhedssaloner jeg vil anbefale i New York, så jeg tænkte, at jeg en gang for alle ville skrive et indlæg, hvor jeg samler de saloner, som jeg plejer at gå til, når jeg skal klippes, vokses, have eyelash extensions eller ordnet negle.

Jeg har gennem årene shoppet meget rundt blandt forskellige saloner. Tidligere var pris den primære beslutningsfaktor for mig når det kom til skønhedsbehandlinger, men i takt med at jeg er blevet ældre (og i takt med at jeg har prøvet nogle ret forfærdelige steder, tak for den, Groupon!) har dette dog ændret sig, og jeg betaler gerne lidt ekstra for god service og et godt resultat.

De saloner jeg nævner nedenfor er steder, hvor jeg har været fast kunde i flere år, og hvor jeg føler, at jeg kan stå 100% inde for både behandlinger og service, og nej, jeg får ikke penge eller anden kompensation for at anbefale stederne.

I USA giver man drikkepenge når man er på skønhedssalon. Jeg har spurgt rundt blandt mine venner, og det er ret forskelligt hvor meget man giver, men for New York er en god tommelfingerregel er omkring 20%, hvilket er samme sats, som man lægger, når man er ude at spise.

Noget af det mest irriterende ved skønhedsbehandlinger er, når de forsøger at prakke en alle mulige ekstrabehandlinger på. Når jeg bliver klippet/får ordnet negle/forlænget vipper vil jeg bare kunne læne mig tilbage og slappe af og nyde behandlingen uden hele tiden at skulle afværge alle mulige forsøg på mersalg. De saloner jeg nævner nedenfor er rigtig gode til ikke at presse på for at jeg skal købe mere end det jeg allerede har betalt for, og det er noget jeg virkelig sætter pris på.

Frisør: Brave

Brave er en japansk frisørsalon med mange filialer i Tokyo. Ham som plejer at klippe mig er fra Japan, og når jeg er forbi plejer vi at få en snak om japanske restauranter i New York samt om japanske serier, som han synes jeg skal se.

En standard klipning koster omkring 85$, men der er ofte tilbud til førstegangskunder, og ud over klipningen får man hårvask med hovedbundsmassage (skønt!) samt en skuldermassage inkluderet i prisen.

Læs mit blogindlæg om Brave >>

Brave New York, 138 E 61st St # 203, New York

Eyelash Extensions: Ebenezer

Hos Ebenezer bliver resultatet altid perfekt og vipperne holder længere end jeg har prøvet nogle andre steder. Der er også en Ebenezer i Koreatown, men jeg går altid hos salonen på 6th Ave. for personalet der er simpelthen så søde, og vipperne er altid perfekte.

Der er mange forskellige slags vipper at vælge mellem, men personalet er rigtig gode til at guide dig, så du ender med noget, du bliver glad for. De er lidt mere konservative i tilgang til længde eller volumen end mange af de andre, billigere saloner i byen, og de vil helst sælge dig et resultat, der ser naturligt ud, sa hvis du godt kunne tænke dig lidt mere wow-effekt skal du huske at sige til. Jeg får en af deres dyreste extensions, men det er alle pengene værd, for jeg mærker slet ikke at jeg har vipper på. På mig holder extensions typisk over en måned og med tanke på hvor lidt penge jeg ellers bruger på mig selv, så synes jeg godt at jeg vil unde mig nogle ordentlige lash extensions.

Mens de sætter vipperne på får man også en hurtig fod massage og håndmassage. Man betaler kontant, så husk at smutte forbi en ATM på vejen. Deler man et opslag på Instagram får man en gratis øjen-gel-maske under behandlingen.

På Ebenezer er det vigtigt at bestille tid i forvejen, da de ofte er fuldbookede hele dage ad gangen.

Læs mit blogindlæg om Ebenezer >>

Ebenezer Eyelash Extension, 1006 6th Ave 2nd Floor, New York, NY 10018

Negle: QQ Nails & Spa

QQ Nails & Spa er en kæde af neglesaloner i New York. Jeg endte hos dem ved et tilfælde, da jeg ikke er den bedste til det der med tidsbestilling, og var i akut behov af en mani-pedi. Hos QQ kan man for det meste bare gå ind. Nogle gange er der lidt ventetid, men specielt i hverdagene, er det sjældent et problem. Derudover er priserne også meget rimelige, og standarden af behandlingerne holder generelt et højt niveau.

QQ er forresten det eneste sted på listen som forsøger sig med mersalg på mig. Hver gang jeg er der, bliver jeg spurgt, om jeg ikke vil købe en foot-spa package i stedet for en almindelig pedi. Jeg siger pænt nej tak, og så stopper diskussionen der 🙂

QQ Nails & Spa, 1051 3rd Ave, New York, NY 10065

Voksning: European Wax Center

European Wax Center er også en kæde, og jeg kommer der af samme grund som jeg kommer hos QQ Nails; ensartet høj standard på behandlingerne og rimelige priser. Alt afhængig af hvilken filial man besøger, er det også ofte muligt at få en tid samme dag, hvilket jo er et stort plus for spontan-voksere som mig.

European Wax Center, 1191 3rd Ave, New York, NY 10021

0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail
Opskrift: Bibimbap med grøntsager og spejlæg

Bibimbap er en rigtig koreansk klassiker. Direkte oversat betyder bibimbap “blandet ris” og det fanger konceptet meget godt, da bibimbap er ris serveret med forskellige slags grøntsagstoppings, som arrangeres i separate segmenter på toppen af risene. I modsætning til hvad mange tror, bruger man ikke rå grøntsager til bibimbap. Alle grøntsagerne er enten blancherede eller vendt på panden og krydret med lidt sesamolie, salt og hvidløg.

Alle ingredienserne tilberedes separat og det kan derfor virke lidt uoverskueligt og meget tidskrævende at gå igang med at lave sin egen bibimbap. Med lidt planlægning og ordentlig forberedelse går det dog forholdsvis smertefrit, og det er hele besværet værd, for hjemmelavet bibimbap smager virkelig himmelsk.

Når man nu har gjort sig så store anstrengelser med at få det hele til at se fint ud, kan det virke lidt ærgerligt, at ødelægge de sirligt opdelte segmenter, men det er vigtigt at du blander det hele rigtig godt sammen inden du går igang med at spise, så hver mundfuld indeholder lidt af det hele.

Du kan se hvordan bibimbap skal blandes i videoen i mit blogindlæg fra Hankook Jib i Korea >>

Man kan enten servere bibimbap i en almindelig skål eller i en varm stenskål som dolsot bibimbap. Serverer man dolsot-bibimbap vil den varme skål gøre risene i bunden sprøde og holde retten varm under hele måltidet. Dolsot-bibimbap serveres typisk med rå æggeblomme og hakket, råt oksekød på toppen, og det er den version jeg typisk bestiller, hvis jeg er ude at spise på koreansk restaurant, Dog er det de færreste som lige ligger inde med en dolsot-skål, så det er den almindelige version I får opskriften på her.

Noter

Ris: Det er bedst hvis du kan finde nogle gode korte, koreanske hvide ris, men hvis du ikke lige har et asiatisk supermarked i nærheden kan du også sagtens bruge sushi-ris eller grødris. Det er vigtigt at risene ikke bliver overkogt, så det er bedre at de får lidt for lidt end lidt for meget, så de ikke splatter ud og bliver til mos, når alle ingredienserne røres sammen.

Spinat: Du kan bruge babyspinat eller almindelig spinat. Bruger du almindelig spinat så sørg for at fjerne de groveste stilke, og skær evt. spinaten igennem nogle gange efter blancheringen.

Bønnespirer: Man bruger typisk mungbønnespirer til bibimbap. Det er også de spirer der er mest almindeligt forekommende i de danske supermarkeder, så det burde ikke være noget problem at finde dem.

Svampe: Jeg bruger shiitakesvampe i denne opskrift, da de har en ret kødagtig, fyldig smag, men du kan bruge lige den svamp du har lyst til. Hvis du ikke er så glad for svampe kan du evt. tilsætte lidt tofutern i stedet, for at gøre retten mere mættende.

Gochujang er en koreansk fermenteret pasta lavet af chili, ris, sojabønner og salt. Man serverer typisk gochujang i en lille skål ved siden af, så man selv kan bestemme hvor krydret ens bibimbap skal være. Det er en lille smule stærkt, så hvis du ikke har smagt det før, eller ikke er så god til stærk mad, så læg blødt ud og start med en halv teskefuld. Du kan altid tilsætte mere senere.

Sesamolie: Man bruger ikke sesamolien til at stege i, men derimod som krydderi. God sesamolie er ret dyrt, men man bruger ikke så meget af gangen og smagsmæssigt gør det en kæmpe forskel. Sesamolien skal være gyldenbrun i farven og sælges ofte i små flasker. Hvis olien er i en stor hvid plastikdunk er der nok tale om sesamolie til stegning, som er en helt anden ting. Spørg i dit lokale asiatiske supermarked hvis du er i tvivl.

Her er et lille overblik over hvad der skal laves, og hvornår de forskellige momenter skal udføres:

Man starter med at gøre alle ingredienserne klar. Man skærer grøntsager og svampe ud, finder salt og sesamolie frem, rister sesamfrø og presser hvidløget.

Derefter koger man risene og undertiden risene koger (og hviler) tilbereder man grøntsager, svampe og æg.

Så passer det forhåbentligt med at alle ingredienser er færdige nogenlunde samtidigt så man kan samle det hele og servere sin bibimbap mens risene stadigvæk er varme.

Opskrift: Bibimbap med grøntsager og spejlæg

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: aften, frokostCuisine: Korea
Portioner

2

portioner

Bibimbap er en rigtig koreansk klassiker. Direkte oversat betyder bibimbap “blandet ris” og det fanger konceptet meget godt, da bibimbap er ris serveret med forskellige slags grøntsagstoppings, som arrangeres i separate segmenter på toppen af risene. I modsætning til hvad mange tror, bruger man ikke rå grøntsager til bibimbap. Alle grøntsagerne er enten blancherede eller vendt på panden og krydret med lidt sesamolie, salt og hvidløg.

Ingredienser

  • ris til 2 personer (ca. 2-3 dl rå riskorn)

  • Gochujang

  • 2 æg

  • Toppings
  • 2,5 dl bønnespirer (mungbønne)

  • 1 pose frisk spinat (ca. 1 liter)

  • 1 gulerod (ca. 2,5dl udskåret)

  • ½ zucchini (ca. 2,5dl udskåret)

  • 1 bakke shiitakesvampe (ca. 2,5dl udskåret)

  • madolie til at stege grøntsagerne i

  • Krydderi til grøntsager
  • Salt

  • 2-3 spsk sesamfrø

  • sesamolie (4-5 spsk)

  • 5 fed hvidløg

  • 1 spsk sojasauce

Sådan gør du

  • FORBEREDELSE
  • Forbered grøntsager og svampe, så de er målt af, skåret ud, og klar til brug:

    Gulerødder: Skær gulerødderne ud i små tændstikker med kniv eller juliennejern.
    Zucchini: Skær zucchinien ud i små tændstikker med kniv eller juliennejern.
    Svampe: Skær svampene ud i kvarte.
    Bønnespirer: Mål op så du har ca. 2,5 dl
    Spinat: Mål op så du har ca. 1 l.
  • RIS
  • Kog risene efter instruktionerne på forpakningen. Mens risene koger kan du tilberede grøntsagerne.
  • GRØNTSAGER, SVAMPE OG ÆG
  • Find sesamolie og salt frem. Pres hvidløget og rist sesamfrøene på en tør pande indtil de er gyldne. stil sojasauce frem (skal bruges til svampene)
  • Blancher bønnespirerne
    Den letteste måde at gøre dette på er ved at fylde en stor gryde med vand, som man bringer i kog.
    Læg bønnespirerne i en stor si.
    Når vandet koger sænker du sien med bønnespirer ned i vandet i 1-2 minutter.
    Hæld bønnespirerne over i en skål.
  • Blancher spinaten
    Du kan bruge gryden med vandet fra bønnespirerne.
    Læg spinaten i en stor si. Det kan være du behøver blanchere over to omgange hvis al spinat ikke får plads i sien.
    Sænk sien med spinat ned i vandet i ½ -1 minut.
    Hæld spinaten over i en anden skål.
  • Dressing til spinat og bønnespirer
    Bland henholdsvis spinat og bønnespirer med ½ tsk hvidløg, 1 tsk sesamolie, lidt salt, 1 tsk sesamfrø
  • Gulerødder og Zucchini
    Sauter på en varm stegepande med lidt madlavningsolie i 1-2 minutter. Grøntsagerne skal stadigvæk være al dente. Du kan krydre med salt, sesamolie og hvidløg.
  • Svampe
    Sauter svampene på panden med lidt madlavningsolie. Tilsæt lidt sojasauce og krydr med sesamolie og hvidløg (salt ikke nødvendigt)
  • Æg
    Steg 2 spejlæg sunny side up. Læg på en tallerken og stil til side.
  • SÅ SKAL DET HELE SAMLES
  • Fordel den færdigkogte ris i 2 skåle. Arranger de 5 toppings i separate sektioner ovenpå risene.
  • Drys med ristede sesamfrø og server med gochujang i en lille skål ved siden af.
0 FacebookTwitterPinterestThreadsBlueskyEmail

Mitzie Mee Blog

Små øjeblikke og store oplevelser – Hverdagsglimt og eventyr