Koreansk hudpleje trin for trin

Koreansk hudpleje trin for trin

K-beauty er blevet kæmpestort, men hvad er det egentlig? Og hvordan adskiller koreansk hudpleje sig fra dansk hudpleje? Min veninde April er fra Sydkorea, men hun har boet i New York i mange år, så jeg tænkte at hun må være blandt de allerbedste til at fortælle om, hvad der rører sig indenfor K-Beauty, samt hvad forskellene mellem koreansk og vestlig hudpleje er. Her kommer alt I behøver at vide, er I klar? 🙂

April: Selvom det først er i de senere år, at koreansk hudpleje for alvor er slået igennem internationalt, så har den koreanske skønhedsindustri længe været med helt fremme i feltet, hvad angår innovation og udvikling af nye produkter. De koreanske forbrugere er ret kræsne og stiller høje krav til kvalitet og funktion, så skønhedsindustrien er under kontinuerligt pres med hensyn til at udvikle nye produkter med nye, effektive ingredienser.

Lige nu er produkter med naturlige ingredienser populære, men hvis det for eksempel er et produkt med citrusfrugt, så er det ikke bare hvilken som helst citrusfrugt, men typisk den allerbedste økologiske kvalitet, som det går at opdrive. Det samme gælder masker med ler, som også er populære lige nu. Der er leret typisk fra en vulkan på Jeju Island, som er kendt for at have det allerbedste ler med et højt indhold af mineraler.

Med hensyn til hudplejerutiner, så har jeg hørt om over 16 forskellige trin. Dog tror jeg mest der er tale om et markedsføringstrick så skønhedsmærkerne kan sælge flere produkter, men når det så er sagt, så er der ingen tvivl om, at den typiske koreanske kvinde nok bruger væsentligt mere tid på skønhedsrutiner end amerikanerne og europæerne gør.

Herunder finder I hovedkategorierne indenfor koreansk hudpleje. Indenfor kategorierne er der flere forskellige underkategorier, eller trin, om man vil, men det er meget individuelt hvor mange produkter, man anvender, og hvor mange trin, der indgår i en typisk koreansk skønhedsrutine, og har man bare 1-2 trin med indenfor hver kategori, er det helt fint. Derimod er rækkefølgen vigtig, da fx. toneren gør huden klar til at absorbere serum, og cremen derefter forsegler det hele.

Cleansing – Vask og rens

Cleansing er en af de ting, hvor vi skiller os ud i Korea, for cleansing inkluderer altid 2, og mange gange 3 trin i koreansk skønhedspleje. Først anvender jeg en særlig cleanser til at fjerne makeup fra øjne og læber. Derefter anvender jeg en oliebaseret cleanser til at fjerne makeup og snavs fra resten af ansigtet og fra halsen. Til sidst anvender jeg en foaming cleanser som typisk er vandbaseret og danner masser af skum. Jeg skyller efter med vand, og har jeg tid, lader jeg ansigtshuden lufttørre, så jeg undgår den mekaniske påvirkning fra håndklædet, men er tiden knap, dupper jeg forsigtigt ansigtet tørt.

Prep – Toner & Mist

Efter at have rengjort ansigtet, bruger jeg en mist spray, som jeg sprøjter over hele ansigtet. Misten skal lufttørre, så nogle gange hopper jeg dette trin over, da jeg ikke har tid.

Derefter anvender toner, som jeg påfører med en vatrondel. Toneren gør huden klar til at absorbere de mere funktionelle produkter, som følger i næste trin.

Functionality – Pleje og næring

Efter toneren anvender jeg essence, serum eller en ampul. Alle 3 produkter har som formål at nære huden, og specielt serum eller ampul er meget koncentreret, og typisk blandt de dyreste produkter der indgår i ens hudplejerutine. Man kan få serum og ampuller med forskellige egenskaber som anti-age eller fugtgivende, og jeg prøver at lade være med at blande produkter med forskellige egenskaber den samme dag. I stedet anvender jeg fx. anti-age serum en dag, og fugtgivende serum dagen efter. Det er vigtigt at serum eller ampul anvendes lige efter at toneren har fået lov at virke, men før at man påfører creme.

Indkapsling og beskyttelse – Cremer

Først applicerer jeg øjencreme, som jeg forsigtigt dupper ind i huden omkring øjnene, og derefter applicerer jeg ansigtscreme. Ansigtscremen er vigtig, da den indkapsler essence/serum/ampullen, så næringsstofferne rigtigt kan få lov at virke. Hvis det er koldt udenfor anvender jeg en face oil over cremen, eller blander lidt olie i selve cremen inden, jeg smører den i ansigtet. Face oil giver yderligere beskyttelse mod udtørring og kulde, og er primært noget jeg anvender i vintermånederne.

Sheet masks

Jeg har set sheet masks beskrevet flere steder som et af trinnene i den koreanske hudplejerutine, men jeg tror de fleste anvender sheet masks separat. Virkningen er ofte bedst 3-4 timer efter at man har haft masken på, så hvis jeg fx. skal i byen om aftenen, tager jeg en sheet mask på i løbet af eftermiddagen, og så er huden fin og strålende, når jeg senere skal lægge makeup. Hvis man påfører makeup lige efter at man har haft masken på, kan maskeresterne godt blande sig med makeuppen og danne fnuller, så det kan ikke anbefales.

April, NYC

Min veninde April i New York City

April er oprindeligt fra Seoul, men hun har boet de sidste 19 år i New York City, så hun kan med rette kalde sig en rigtig newyorker. Hun har dog ikke glemt sin kærlighed til det koreanske køkken, og er der nogen, der har styr på hvad der sker på den koreanske del af New Yorks restaurantscene, så er det hende. Vi har kendt hinanden siden 2017, og sammen har vi spist os igennem rigtig mange af New Yorks restauranter. Vores middage ender ofte med drinks bagefter, og det bliver gerne whisky eller bourbon ud på de små timer.

April er også på Instagram: @mimipje

Beauty & Wellness

  • Et af de punkter, hvor koreansk hudpleje adskiller sig væsentligt fra dansk hudpleje er selve rensningen af huden. Hvor vi i Danmark oftest bare anvender et enkelt renseprodukt, er det …

  • Jeg er en af dem der altid har døjet rigtig meget med tørre læber, specielt i vinterhalvåret, eller på lange flyvninger, hvor mine læber blev knastørre, og huden kunne pilles …

  • K-beauty er blevet kæmpestort, men hvad er det egentlig? Og hvordan adskiller koreansk hudpleje sig fra dansk hudpleje? Min veninde April er fra Sydkorea, men hun har boet i New …

  • Om Schwanen Garten

    by Mitzie Mee

    Schwanen Garten blev startet af to koreanske forskere, Sung Hyun og Suan, som mødte hinanden under et udvekslingsophold i Skt. Petersborg for over 25 år siden. Parret giftede sig, men …

  • Jeg har tidligere skrevet om Ebenezer i New York her på bloggen, da det er absolut bedste sted jeg har prøvet for lash extensions, og det eneste sted, som får …

  • Kigger man på pris i forhold til kvantitet, så er de små krukker med øjencreme ofte blandt de dyreste af de hudplejeprodukter vi har hjemme på hylden i badeværelset. Men …