Andersen – Et japansk bageri i København

Andersen Bakery - Japansk bageri i København

Andersen Bakery er en japansk bagerikæde, som har specialiseret sig i dansk wienerbrød. Jeg har ellers kun set Andersen i Tokyo, så jeg blev ret overrasket over at finde bageriet midt i København. De gør det dog rigtig godt, og selv her i Danmark, hvor wienerbrødskonkurrencen er benhård, kan de efter min mening  let være med blandt de bedste.

Jeg er gået forbi Andersen Bakery i Nimb ved Tivoli masser af gange, når jeg har skullet med toget til Jylland, men det var først i dag, at jeg koblede, at der var tale om en filial af den japanske bagerikæde. Logoet er en smule anderledes og kagerne og brødene noget større, men ellers er det præcis som Andersen-bagerierne, jeg har besøgt flere steder i Tokyo.

Årsagen til bagerikædens danskklingende navn, skyldes grundlæggeren Shunsuke Takakis besøg i København tilbage i 1959 og hans efterfølgende fascination af dansk bagekunst. Andersen er altså et japansk bageri med dansk bagværk, hvilket nok kan lyde som en sær (kanel)snegl, men kombinationen af traditionelle danske opskrifter og japansk grundighed er altså ikke så tosset.

I weekenderne inkluderer sortimentet hos Andersen Bakery japansk-inspireret bagværk. Jeg var ret nysgerrig efter at se, hvad det nu kunne være, så i søndags smuttede jeg forbi. Der var 3 forskellige slags: Melon-pan, An-pan og en slags bolle med grøn te.  Melon-pan og An-pan er jeg før stødt på i Japan. Melon-pan er en slags bolle med et sprødt lag af sukker og småkagedej på toppen.  På trods af navnet, indeholder Melon-pan kun sjældent melon. An-pan er en bolle med fyld af rød bønnepasta. Det lyder måske ikke specielt lækkert (associationer til chili con carne??) og smagen og konsistensen skal man lige vende sig til. Med tiden er jeg dog blevet ret glad for den japanske måde at anvende bønner på (først koges de, så moses de og derefter tilsættes de en masse sukker) og synes faktisk at bønnepastaen smager lidt som marcipan. Matcha-bollen (den med grøn te) havde en fin grøn farve samt noget, der mindede om remonce gemt mellem fletningerne. Alle tre slags smagte rigtig godt, men hvis jeg var tvunget til at vælge en favorit, ville det nok være An-pan.

OBS! Andersen Bakery ved Tivoli er nu lukket.

Læs min blog om København >>


> Besøg Andersen Bakery’s website

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  •   Jeg er en af dem der altid har døjet rigtig meget med tørre læber, specielt i vinterhalvåret, eller på lange flyvninger, hvor mine læber blev knastørre, og huden kunne …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje