Et af de punkter, hvor koreansk hudpleje adskiller sig væsentligt fra dansk hudpleje er selve rensningen af huden. Hvor vi i Danmark oftest bare anvender et enkelt renseprodukt, er det i Korea mest almindeligt, at rensningen foregår i to trin, og man anvender både en oliebaseret cleanser og en vandbaseret cleanser.
Under første trin bruger man en oliebaseret cleanser som fx. en cleansing oil eller en cleansing balm til at fjerne makeup og opløse snavs, der har samlet sig på hudens overflade i løbet af dagen. Dette trin er essentielt, da det gør det meste af grovarbejdet, så huden er klar til det andet rensningstrin.
Under andet trin bruger man en vandbaseret cleanser som fx. en cleansing gel eller en foaming cleanser til at fjerne resterende snavs og makeup. De vandbaserede cleansers er typisk kendetegnet ved, at de danner skum, når de masseres ind i huden. De renser desuden lidt mere i dybden, så huden efterlades frisk, ren og hydreret.
En af hovedårsagerne til, at double cleansing er så populært i Korea, er fordi processen med to gange rens anses for at være en både effektiv og skånsom måde at rense huden. Hvis huden er dækket med snavs og makeup, er det sværere for serum og cremer at trænge ned i huden. Ved at rense huden ordentligt sikrer man, at alle de nærende og plejende ingredienser får mulighed for at komme ordentligt ned i dybden, hvor de gør mest gavn.
Oliebaserede cleansers er oftest de mest effektive til at fjerne makeup, mens vandbaserede produkter sørger for rensning og opfriskning af huden. Hudens pH er lidt lavere end neutral, og de mest skånsomme produkter har derfor også ofte lidt lavere pH, som ikke rykker hudens naturlige pH-balance.