Hvordan passer du bedst på dine silketørklæder?

Hvordan passer du bedst på dine silketørklæder?

Silketørklæder hører til blandt de mere sarte accessories, men med ordentlig pleje og omsorg kan de holde sig flotte år efter år. Derudover er silketørklæder en af de få ting, der aldrig går af mode, så hvis du passer godt på dine tørklæder, kan de være en del af din garderobe igennem hele dit liv. Her er nogle tips til hvordan du bedst passer på dine silketørklæder:

Hvordan rengør man et silketørklæde?

Silke er en relativt sart naturfiber, og det fine stof kan let blive beskadiget af skrappe kemikalier og vaskemidler. Den bedste måde at rengøre dit silketørklæde er at vaske det i hånden i koldt vand med et mildt vaskemiddel specielt beregnet til silke. Nogle avancerede vaskemaskiner har også programmer, der er specielt designet til at passe på silke og andre sarte materialer. Personligt ville jeg ikke tøve med at bruge et godt silke/uld-program, men det afhænger selvfølgelig af, hvor meget tillid du har til din vaskemaskine. Undgå at anvende blegemiddel eller skyllemidler, da de kan svække eller beskadige silkefibrene. Når du vasker silke, skal du også være opmærksom på, at farverne kan løbe eller falme, især hvis tørklædet er farvet med plantefarver. Man kan lægge et color catcher-ark i maskinen til at “fange” overskydende farve i vaskevandet, men det bedste råd for at holde farverne pæne er at vaske tørklæde så sjældent som muligt. Du kan også få renset dit tørklæde på renseri, og husk i så fald at informere renseriet om, at tørklædet er lavet af silke.

Vælger du at vaske dit silketørklæde derhjemme, så husk at du aldrig må tørre tørklædet i tørretumbleren, da varmen kan beskadige silkefibrene og få dem til at krympe. Læg i stedet tørklædet fladt på et rent håndklæde og rul det forsigtigt sammen for at fjerne overskydende vand. Læg derefter tørklædet fladt til tørre på et andet, tørt håndklæde et sted hvor tørklædet ikke er udsat for direkte sollys.

Kan man stryge et silketørklæde?

Du kan godt stryge dit silketørklæde på lav varme, men anvend en presseklud for at beskytte silkefibrene. Stryg aldrig direkte på silken, da det kan brænde eller beskadige stoffet. Jeg foretrækker normalt at bruge en steamer til at friske mine silketørklæder op, da det slider mindre på stoffet. Dampen glatter stoffet ud og fjerner lugt uden at silken udsættes for ekstrem, direkte varme, så længe man sørger for at holde steameren i passende afstand til stoffet.

Hvordan skal man opbevare et silketørklæde?

Når det ikke er i brug, skal du opbevare dit silketørklæde et køligt, tørt sted væk fra direkte sollys. Undgå at hænge tørklædet op, da det kan strække silkefibrene. Fold i stedet forsigtigt tørklædet og opbevar det i en flad, polstret stofpose eller æske så det holder sig pænt og glat, og er godt beskyttet mod sollys, som kan få farverne til at falme.

Shop flotte fair fashion silketørklæder i min shop >>

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop