Om Ketut Riyanti

Fair Fashion, Ketut Riyanti, tailor in Ubud

Ketut Riyanti er en kvindelig skrædder i Ubud. Hun designer selv det tøj hun syer, og hendes unikke designs og gode håndværk er noget, man lægger mærke til med det samme, man træder ind i hendes lille skrædderbutik.

Ketut kommer fra en lille landsby i Klungkung-provinsen ca. 35 km fra Ubud, og hun prøver at komme hjem et par dage hver måned. Ellers bruger hun det meste af sin tid på sin skrædderforretning, der gik igennem en hård periode under Covid, hvor der ikke var nogle turister. Ketut havde gennem 22 år en skrædderbutik på en af de travleste gader i Ubud, men under pandemien blev hun nødt til at opsige lejemålet, og flytte til et mindre lokale lidt længere væk fra centrum.

Ubud har rigtig mange yogaturister, og Ketut har gennem årene specialiseret sig i lounge wear og tøj med afslappet pasform, som er behageligt at have på.

En af Ketuts bestsellers er hendes version af yoga/haremsbukser. Ketut havde bemærket, at mange af yogaturisterne havde de her bløde og behagelige bomuldsbukser på, når de gik forbi hendes butik på vej til yoga-studiet. En dag besluttede Ketut sig for at designe sine egen version af bukserne, ved at kombinere drop-crotch-stilen med håndvævet ikat-stof, som hun køber fra væverne i hendes hjemby øst for Ubud.

Resultatet blev nogle virkelig unikke bukser (der findes kun ganske få eksemplarer af hver mønster/farve-kombination), der er så behagelige, at man bare vil have dem på hele tiden. Perfekte til meditation og afslapning derhjemme, men også flotte med en tank top og flats, eller hvorfor ikke style dem med høje hæle for et chict, boho-style festlook.

Ketut designer også rigtig meget flot tøj i upcycled silke, som hun køber på det lokale marked, hvor stof, der er tilovers fra Indonesiens tekstilindustri, bliver solgt til lokale skræddere og tøjdesignere. Ketut besøger ofte markedet og bruger meget tid på at finde den flotteste silke i mønstre og farver, som passer hendes stil. Hun har designet en rigtig flot morgenkåe i silke, der er syet, så den også kan bruges som slå-om-kjole, og silkestoffet, som bliver tilovers fra udskæringen, anvender Ketut til at lave flotte scrunchies og hårbånd.

Shop Ketut Riyanti

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop