
Inden turen gik hjemad, nåede jeg at spise middag i København. Planen var egentlig at spise på Høst, men der var fuldt booket, så det blev Vækst i stedet – også en del af Cofoco-gruppen. Menu og indretning minder meget om Høst, så det føltes som et rigtig godt alternativ.
Jeg valgte den vegetariske menu og lagde ud med bagt glaskål med grønne jordbær. Til hovedret fik jeg kålskud med sprød ost og nye kartofler, og til dessert en skøn kombination af rabarber, jordbær, kærnemælk og hvid chokolade – lige præcis det der syrlige twist, som danske desserter gør så godt, og som jeg savner, når jeg rejser udenfor Skandinavien.
Jeg bliver mere og mere imponeret over, hvor langt København er kommet på vegetarfronten. Det sker tit, at de grønne retter lokker mere end dem med kød, og det føles sjældent som et kompromis at vælge vegetarisk – snarere tværtimod.
Min menu på Vækst var grønnere end grøn og fyldt med sprødhed, fine teksturer og masser af smag. Særligt saucerne løftede retterne op, så det, der på papiret måske kunne lyde lidt som kaninfoder, viste sig at være både interessant og velsmagende.
Og ja, jeg kom også til lige at smage fra nabotallerkenen – bare for researchens skyld. Jeg er håbløs at have med ude at spise, for hvis din mad ser mere spændende ud end min, så er der stor sandsynlighed for, at jeg stjæler en bid, når du kigger væk.