Viskestykker – Sådan kan de også bruges

Viskestykker, håndvævet bomuld, fair trade

Flotte viskestykker kan gøre rigtig meget for et køkken, hvad enten man er til stramme grafiske mønstre eller til blomster og pastelfarvet shabby chic. De holder typisk i rigtig mange år, så det gælder om at købe nogle, man kan holde ud at se på i lang tid fremover.

Jeg synes det ser flottest ud, når viskestykkerne har forskellige mønstre men matcher i farverne, men derudover er jeg ret liberal hvad angår viskestykkedesign. Jeg har en hel stak viskestykker derhjemme, og jeg anvender dem til meget andet end bare at tørre glas af. Her er nogle af de måder, som man også kan anvende et viskestykke på:

Jeg har masser af grydelapper, men jeg ender alligevel altid med at bruge et viskestykke til at få ting ind og ud af ovnen. Tror ikke jeg er den eneste?

 • Hvis man folder viskestykket en gang har man en rustik dækkeserviet a la fransk landkøkken. Folder man viskestykket en gang til har man en bordskåner.

 • Når jeg en sjælden gang bager, dækker jeg dejen med et fugtigt viskestykke, mens den hæver.  

Shop Viskestykker

mitzie mee shop

 • Når brødet er bagt og har kølet lidt af vikler jeg det ind i et viskestykke for at holde det frisk og undgå at det bliver fugtigt fra det kondensvand, der kommer, hvis man putter brødet i en plasticpose.

 • Viskestykker kan også bruges som serviet i en brødkurv eller en frugtkurv.

 • Når viskestykkerne bliver pensionerede og forvist adgang til køkkenet, er de fantastiske at pudse sko og metal med.

Borderline Collective i Mae Sot, Thailand

Borderline Collective er en butik/restaurant/ galleri/kreativt rum i Mae Sot, som er en by i det nordlige Thailand, lige ved grænsen mellem Thailand og Myanmar. Borderline Collective blev startet med formålet at støtte kvindelige migranter og flygtninge fra Myanmar gennem at sælge kvindernes håndlavede produkter.

Læs mere om Borderline Collective >>

Borderline Collective i Mae Sot, Thailand

Borderline Collective er en butik/restaurant/galleri/kreativt rum i Mae Sot, som er en by i det nordlige Thailand, lige ved grænsen mellem Thailand og Myanmar. Borderline Collective blev startet med formålet at støtte kvindelige migranter og flygtninge fra Myanmar gennem at sælge kvindernes håndlavede produkter.

Læs mere om Borderline Collective >>

Mere fra Borderline Collective

Shop Borderline Collective

Mere fra Borderline Collective

 • Burmesiske te-kager (Bamar Kate Mote) er en traditionel snack fra Myanmar. De små kager nydes ofte sammen med te og serveres, når folk samles for at hygge sig. De kan …

 • Opskrift: Citrongræs-te

  by Mitzie Mee

  Denne citrongræs-te kan drikkes både varm og kold, og jeg har stadigvæk ikke besluttet mig for, hvilken version jeg bedst kan lide. Om vinteren er en kop varm citrongræs-te perfekt …

 • Denne skønne grønne juice er forfriskende lækker på en varm sommerdag (og ja, sommerdagene i Thailand er meget varme!). Den er hurtig at lave og ikke for sød, og så smager basilikum og lime bare rigtig godt sammen. Lime basilikum (lime basil) er en særlig slags sød og krydret basilikum, og den kan være lidt svær at finde i Danmark. Dog har de fleste velassorterede supermarkeder samt asiatiske madbutikker for det meste frisk thai-basilikum på lager, og det kan man sagtens bruge i stedet.

 • Borderline Collective er en butik/restaurant/galleri/kreativt rum i Mae Sot, som er en by i det nordlige Thailand, lige ved grænsen mellem Thailand og Myanmar. Borderline Collective blev startet med formålet …