Tokyo: Teppanyaki på Okahan

Okahan, teppanyaki restaurant i Tokyo

Da jeg var i Tokyo sidste måned spiste jeg på teppanyaki-restauranten Okahan i Ginza. Teppanyaki er en fællesbetegnelse for kød og skaldyr tilberedt med to spatler af en kok på en stegeplade lige foran dig. Det er superlækkert og umuligt ikke at elske.

Nogle gange involverer tilberedningen et lille show, hvor tårne af løgringe bliver skåret igennem, og der bliver jongleret med maden. Andre gange forløber tilberedningen mere diskret uden de store krumspring.

De bedste teppanyaki-restauranter i Tokyo serverer kun A5 wagyu fra de allerbedste kvægtyper og det er selvfølgelig ikke helt billigt, men mange steder har særlige frokostmenuer, som gør det hele noget mere overkommeligt.

De bedste udskæringer er typisk forbeholdt aftenmenuen, men uanset hvad, så er kødkvaliteten stadigvæk langt bedre end hvad man finder udenfor Japan, og hvis du ikke før har smagt japansk wagyu, så vil selv en simpel frokostbøf sikkert være blandt det bedste, du nogensinde har spist.

Jeg ankom til Okahan 15 minutter efter de slog dørene op til frokost, men restauranten var allerede fuld. Jeg skrev derfor mit navn på ventelisten og ventede derefter ca. 20 minutter på at få tildelt en plads.

Mit navn var det eneste ikke-japanske på listen og jeg så ikke skyggen af en engelsk menu, så jeg var en smule bekymret for, om jeg ville være i stand til at kommunikere med personalet. Dog viste det sig, at flere af tjenerne samt kokken, som lavede min mad, talte udmærket engelsk.

Okahan er kendt for Matsuzaka-kød, som er en af de bedste wagyu-mærker i Japan. Det er ikke Kobe-wagyu, men jeg tvivler på, at du vil være i stand til at smage forskel, med mindre du er yderst velbevandret i wagyu.

Jeg bestilte Okahans Superior Lunch Set som inkluderede en skål salat, steaks fra to forskellige udskæringer og en kop te. Kokken lavede også en slags sauce i en lille gryde på stegepladen, men jeg viste ikke helt, hvad jeg skulle gøre ved den, så jeg spiste den som suppe i stedet. Min A5 wagyu-steak var fantastisk lækker og smeltede næsten i munden. Jeg ville spise den, mens den var varm, men jeg prøvede samtidig at spise så langsomt, som muligt, for at kunne nyde hver en bid i fulde drag. Tænk at et dødt dyr kan smage så godt!

Gyu-An er en anden rigtig god wagyu-restaurant i Ginza


Okahan Honten, Ginza Kintanaka Building 8. etage, 7-6-16 Ginza (overfor Shiseido), Chuo-ku, Tokyo, Tlf: + 81 (0)3-3571-1417,  Åbningstider: Frokost: 11:30-13:30, Aften: 17:30-21:30. Lukket søndag

Adresse på japansk: 東京都 中央区 銀座 7-6-16 銀座金田中ビル7F/8F


LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tokyo

Reklame – Book dit hotel i Tokyo her:

  • Aoyama Flower Market er en kæde af blomsterbutikker, og i den oprindelige butik ved Omotesando Station, er der også en café. Det har helt sikkert været en god idé at …

  • Tokyo: Hvor skal man bo?

    by Mitzie Mee

    Tokyo er en af verdens dyreste byer, og en overnatning på et godt, centralt beliggende hotel kan sagtens koste en mindre formue. Derudover er Tokyo kæmpestor og metroen kører ikke …

  • Poul og jeg startede dagen med at tage den travle Yamanote-metro til Shibuya, hvor vi ville besøge kattecaféen Hapi Neko. Det var dog lettere sagt end gjort, for Hapi Neko …

  • Yodobashi Akiba er en kæmpestor elektronikbutik lige ved siden af Akihabara metrostation. Fordelt på 8 etager findes her alt man kan ønske sig indenfor computere, kameraer og TV, så hvis …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje