Tokyo: En Kobe-frokostbøf på Gyu-An

Gyu-An, Tokyo

Japansk wagyu er japansk oksekød fra nogle få udvalgte kvægsorter. Baseret på en gennemskæring mellem 6. og 7. ribben bliver kødet vurderet på parametre som fedtmarmorering og mængde, og derefter tildelt en kvalitetsmærkning.

Den bedste kvalitet er A5 og det er for det meste det, der bliver serveret på de finere restauranter i Tokyo.

Jeg har hørt nogle mennesker anvende termerne ”Kobekød” og ”wagyu” synonymt, men Kobekød er altså kun en af flere wagyuarter. Kobekød er således altid wagyu, men wagyu behøver ikke være Kobekød.

På tale om wagyu, så har nogle af jer måske stødt på såkaldt australsk wagyu og amerkansk wagyu på restauranter rundt omkring i verden. Selvom noget af det er ok, så er der altså ikke tale om japansk wagyu, og kvaliteten (og prisen) er for det meste lysår fra den japanske real deal.

Det var først for nylig at Japan begyndte at eksportere wagyu, men i dag kan man finde både wagyu og Kobekød på få, udvalgte restauranter internationalt, hvor det dog ofte er meget dyrere end i Japan. Nu er wagyu heller ikke en billig spise i Japan,  men selv på de mest eksklusive steder er der ofte særlige frokosttilbud, hvor man kan få sit wagyu-fix til overkommelig pris.

Restauranten Gyu-An er en af mine gamle favoritter i Ginza-området i Tokyo. De har Kobekød som specialitet, men de sælger også andre, billigere wagyu-steaks. Til frokost er der nogle rigtig gode tilbud og man kan blandt andet få en Kobe A5 tyndstegsbøf for kun 7500JPY. Hvis I har nogenlunde styr på hvad Kobekød ellers koster, så ved I, at det er en rigtig god pris.

Det var sådan en frokostbøf, jeg valgte at bruge mine sidste yen på, da jeg var i Tokyo tidligere i år. Jeg havde helt glemt hvor godt det smagte, så jeg blev næsten overvældet, da jeg tog den første bid. OMG! Nu er det sjældent jeg siger OMG, da det får mig til at lyde som en eksalteret teenager, men bøffen fra Gyu-An var uden tvivl OMG-potentiale. OMG! OMG! OMG! Hver eneste bid var proppet med intens umami og jeg kunne høre klokker ringe og fugle synge gennem hele måltidet. Bare at skrive om det giver mig en ubændig trang til at drøne ud i lufthavnen og tage det første fly til Tokyo. OMG!

Læs om første gang jeg smagte Kobe-kød på Gyu An >>


Gyu-An, 6-13-6 Ginza, Chuo-ku, Tokyo 104-0061, Tlf: 03-35420226, Åbningstider: Man-lør: 11:30-14:00 og 17:30-22:00, Søndag: lukket, Helligdage: 17:00-21:30, Adresse på japansk: 牛庵, 〒104-0061 東京都中央区銀座6-13-6

> Mere om Gyu-An på Gurunavi

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tokyo

Reklame – Book dit hotel i Tokyo her:

  • Aoyama Flower Market er en kæde af blomsterbutikker, og i den oprindelige butik ved Omotesando Station, er der også en café. Det har helt sikkert været en god idé at …

  • Tokyo: Hvor skal man bo?

    by Mitzie Mee

    Tokyo er en af verdens dyreste byer, og en overnatning på et godt, centralt beliggende hotel kan sagtens koste en mindre formue. Derudover er Tokyo kæmpestor og metroen kører ikke …

  • Poul og jeg startede dagen med at tage den travle Yamanote-metro til Shibuya, hvor vi ville besøge kattecaféen Hapi Neko. Det var dog lettere sagt end gjort, for Hapi Neko …

  • Yodobashi Akiba er en kæmpestor elektronikbutik lige ved siden af Akihabara metrostation. Fordelt på 8 etager findes her alt man kan ønske sig indenfor computere, kameraer og TV, så hvis …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje