The DNA Journey – Her er jeg fra

Seoul, The DNA Journey, Momondo

// I samarbejde med Momondo //

For nogle måneder siden blev jeg kontaktet af Momondo, der spurgte, om jeg var interesseret i at medvirke i deres kampagne The DNA Journey.

Kampagnen gik ud til den store offentlighed for et års tid siden, men da Momondo stod og havde nogle DNA-kit tilovers spurgte de, om det ikke var noget for mig, og det var det selvfølgelig. Formålet med kampagnen var at nedbryde grænser og vise, at vi har mere til fælles end vi tror. At udvide vores horisont og sætte spørgsmålstegn ved fordomme.

Jeg er jo adopteret fra Korea, og der er ingen informationer om min biologiske mor tilgængelige, udover hendes alder, da hun fik mig. Det har derfor indtil nu været umuligt for mig at pejle mig ind på mine rødder, men jeg tænkte, at jeg med DNA-kittet måske kunne komme det hele lidt nærmere.

Første punkt på programmet var, at jeg skulle indsende en spytprøve til Ancestry.com, som så ville skabe min DNA-profil. Med deres database som reference, ville de derefter give mig en vurdering af, hvor i verden der var størst sandsynlighed for, at mine gener stammede fra.

Det var med stor spænding, at jeg sendte mit spytglas afsted, og de efterfølgende uger blev brugt på at overveje, hvad resultatet mon ville være. Min mor var overbevist om, at jeg måtte have noget afrikansk i mig (spørg mig ikke hvorfor), mens jeg selv prøvede at regne sandsynligheden ud for, at jeg var grønlandsk, japansk eller måske endda en lille smule færing:)

 

The DNA Journey, Momondo, Rejseblog

Mit resultat

 

Desværre så er Ancestry’s asiatiske databasse ikke særlig specifik, så resultatet af min test var, at jeg er 100% østasiatisk. 100% østasiatisk? Det kunne jeg nok godt have gættet selv. Jeg sad derfor tilbage med en lidt flad fornemmelse efter at have set mit resultat. Jeg kunne i princip lige så godt have fået et resultat, der sagde ”100% menneske”. Ikke rigtig nogle overraskelser der, eller? Ancestrys europæiske og afrikanske gen-database er meget mere omfattende, og jeg synes at det er synd, at de ikke har arbejdet mere med at udbygge deres asiatiske database, men forhåbentligt bliver det bedre i fremtiden.

De direkte implikationer af min DNA-test har derfor ikke været så store i og med at testen ikke fortalte mig noget, jeg ikke vidste i forvejen. Dog kan man gennem Ancestry.com matche sin DNA-profil med andre medlemmers DNA og derigennem få informationer om, hvem man eventuelt kunne være i familie med. For mit vedkommende er der 2 personer, som med stor sandsynlighed kunne være mine kusiner i 4. eller 5. led, samt en hel flok mennesker, som jeg med stor sandsynlighed er beslægtet med endnu længere ude, og her bliver det for alvor spændende. Man kan nemlig tage kontakt med andre medlemmer gennem Ancestry, og det er noget jeg helt sikkert har tænkt mig at gøre.

Da jeg var i midten af 20’erne, var der en periode, hvor jeg var meget interesseret i Korea. Jeg besøgte landet flere gange, og jeg havde også et praktikophold i Seoul forbindelse med mine studier. De seneste år har Korea dog måtte træde lidt i baggrunden, da jeg har haft travlt med alle mulige andre ting, men de tanker jeg har haft omkring DNA-testen hos Ancestry har gjort, at min nysgerrighed angående Korea endnu engang er blevet vakt. I sidste måned tog jeg derfor til Seoul sammen med min veninde Pia, som er svensk, men som også er adopteret fra Korea. Det var bidende koldt, men ellers havde vi en skøn tur, og jeg har allerede bestemt mig for, at jeg snart skal af sted igen.

 

> Læs Momondos interview med mig her

 

> (Reklame) Her kan man booke sin rejse til Seoul hos Momondo

 

I videoen under indlægget kan I se mere om The DNA Journey, hvis I ikke allerede tilhører en af de 15 millioner, der allerede har set den.

 

 

 

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop