Tokyo: Tender Bar – Kazuo Uyeda og The Hard Shake

Tender Bar, Ginza, Tokyo

Det var en lun aften i juli sidste år, og Poul og jeg vandrede gennem Ginzas gader på vej tilbage til vores hotel. Det var den sommer Poul opdagede ramen, så mon ikke vi havde fået ramen til aftensmad? Uanset hvad, så var vi i hvert fald blevet enige om, at vi ville have noget stærkere end nudelsuppe at afslutte aftenen på.

Jeg havde hørt om et sted ved navn Tender Bar (eller Bar Tender eller  銀座 テンダー, alt afhængigt af hvem man spørger), og vi besluttede os for at gå et sving forbi. Hvis I har været i Tokyo, så ved I sikkert, at kun en lille del af alle byens restauranter og barer ligger i gadeplan. Masser af steder er i stedet for gemt inde i høje bygninger flere etager oppe, og de kan være svære at finde, hvis man ikke ved, hvad man leder efter.

Vi havde både internet på mobilen og Google Maps, men vi gik alligevel forbi den rigtige opgang flere gange, inden vi fandt skiltet, der afslørede, at vi var på det rette sted. Vi tog elevatoren op på 5. sal og trådte ind i hvad, der føltes som en svunden tid svøbt i dæmpet belysning og cigarrøg.

Kazuo Uyeda er en levende legende indenfor bartenderverdenen og Tender er hans tempel. Gennem årene har han vundet utallige priser, og han er også manden bag The Hard Shake, som er en speciel teknik som bruges til at shake drinks, så isen ikke smadres mod væggen i shakeren, men derimod føres rundt i en rullende bevægelse. Resultatet skulle efter sigende blive en drink med det helt rigtige luftindhold og derfor en bedre smag.

Jeg bestilte den vodka-og sakebaserede cocktail Shungyo, mens Poul besluttede sig for en Gin Fizz. Kazuo Uyeda bar en hvid jakke, men han kunne ligeså gerne have haft en laboratoriekittel på, med tanke på den videnskabelige præcision, hvormed drinks blev mixet og shaket.

En af assistenterne stillede først alle ingredienserne frem og trådte derefter til side og overlod scenen til Mr. Uyeda himself. Uden brug af målebægre blev ingredienserne hæld i shakeren, og så fik det hele en gang Hard Shake. The Hard Shake var lidt som et avanceret danse-move og hvis Elvis havde været bartender, er jeg overbevist om, at han ville have været en fortræffelig Hard Shaker.

Poul så en smule skeptisk ud, da han spottede en flaske Gordon’s Gin blandt ingredienserne, der var linet op til hans Gin Fizz. Gordon’s Gin er jo et af de billigste ginmærker, og den sprittede smag minder mig mest af alt om uheldige gymnasiebranderter. Jeg tror ikke, jeg kender nogen, som umiddelbart ville foretrække Gordon’s Gin, og på de fleste bedre barer jeg har besøgt, er det Tanqeray, Bombay Sapphire eller Hendrick’s, der er på hylderne.

Selvfølgelig var der ingen grund til bekymring, for Pouls Gin Fizz var den suverænt bedste, vi nogensinde havde smagt. Alt var perfekt, lige fra den håndudhuggede is til det afkølede glas, og jeg tager alt tilbage jeg tidligere måtte have ytret om Gordon’s.

Min Shungyo var også rigtig god. Drinkens melankolske, underspillede skønhed var som en cocktailversion af et haikudigt, og selvom Mitzie Mee i party-mode let kunne have drukket den i en enkelt mundfuld, tvang jeg mig selv til at drikke den langsomt og nyde alle smagsnuancerne.

Poul og jeg blev der kun for en enkelt drink, men jeg var dybt betaget af stedet, så da jeg besøgte Tokyo igen tidligere dette år, besluttede jeg mig for at gå tilbage. Denne gang fik jeg to drinks, og samlede nok mod til at spørge Uyeda-San om et billede.


Der er små borde man kan sidde ved, men den bedste oplevelse får man i baren. Poul og jeg sad ved siden af en fyr i baren, som bestilte en japansk whisky on the rocks, og den gigantiske, runde isklump i hans glas, er nok noget af det mest fuldendte, jeg nogensinde har set.

Drinks er ret dyre og små i forhold til i Danmark, og de tager tid at lave, så Tender Bar er nok ikke lige stedet at drikke sig i hegnet. Derimod er det en glimrende mulighed for at beundre cocktail-perfektion på nært hold, samt iagttage en af Japans absolut bedste bartendere i aktion.

Tender Bar kan være ret svær at finde, men hvis du går ned af Sotobori Dori og kigger efter indgangen, som du ser på et af billederne længere nede på denne side, så burde det ikke være helt umuligt.

• De fleste drinks koster 1500-1700JPY og man betaler derudover 1700JPY i entré + 10% i afgifter, så regn med at bruge i hvert fald omkring 6000JPY på en aften på Tender.

• Man kan ikke bestille bord på Tender Bar. Rygning er tilladt.

• Dresscoden er smart casual.


Tender Bar, Nogakudo Bldg. 5F, 6-5-15 Ginza, Chuo-ku, Tokyo, Tlf: 03-3571-8343, Åbningstider: Man-lør 17:00-1:00, lukket om søndagen, Adresse på Japansk: 銀座 テンダー, 東京都 中央区 銀座 6-5-15 銀座能楽堂ビル 5F

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tokyo

Reklame – Book dit hotel i Tokyo her:

  • Aoyama Flower Market er en kæde af blomsterbutikker, og i den oprindelige butik ved Omotesando Station, er der også en café. Det har helt sikkert været en god idé at …

  • Tokyo: Hvor skal man bo?

    by Mitzie Mee

    Tokyo er en af verdens dyreste byer, og en overnatning på et godt, centralt beliggende hotel kan sagtens koste en mindre formue. Derudover er Tokyo kæmpestor og metroen kører ikke …

  • Poul og jeg startede dagen med at tage den travle Yamanote-metro til Shibuya, hvor vi ville besøge kattecaféen Hapi Neko. Det var dog lettere sagt end gjort, for Hapi Neko …

  • Yodobashi Akiba er en kæmpestor elektronikbutik lige ved siden af Akihabara metrostation. Fordelt på 8 etager findes her alt man kan ønske sig indenfor computere, kameraer og TV, så hvis …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje