Sheldrick Wildlife Trust – Et elefantbørnehjem i Nairobi

The Elephant Nursery at the Sheldrick Wildlife Trust in Nairobi

Jeg besøgte Kenya tilbage i 2012 og dette er et indlæg fra min gamle blog

Inden vi kørte til Elementaita Nakuru, var vi forbi Sheldrick Wildlife Trust Elefant Nursery som ligger inde i Nairobi National Park og er et slags børnehjem for forældreløse elefanter.

På elefantbørnehjemmet får de små elefanter et sikkert sted at være indtil de er store nok til at blive sluppet ud i det fri igen. Eftersom de på et tidspunkt skal klare sig selv ude i den vilde natur, er det vigtigt, at elefanterne ikke bliver alt for vant til mennesker. Det er derfor kun muligt at besøge elefantbørnehaven mellem 11-12, hvor elefanterne bliver fodret med sutteflasker størrelse Dumbo.  

Da elefanterne skal kunne klare sig selv på et tidspunkt, er det vigtigt, at de ikke bliver alt for vant til menneskeligt selskab, og derfor er der også kun åbent for besøgere på stedet mellem kl.11.00 og kl. 12.00, hvor man blandt andet kan se, hvordan elefantungerne bliver fordret med sutteflasker i størrelse Dumbo. Mælkeerstatningen, som er udviklet af Daphne Sheldrick, indeholder store mængder kokosolie, da dette viste sig at minde mest om det naturlige fedt, der er i elefantmælk.

Daphne og David Sheldrick arbejdede i over 25 år med dyrebeskyttelse og de er blandt andet kendt for deres arbejde med Tsavo East National Park, som i dag er den største nationalpark i Kenya. Efter at David døde, fortsatte Daphne parrets arbejde i Nairobi National Park, og i 1977 blev Sheldrick Wildlife Trust grundlagt. I dag driver fonden flere forskellige projekter rundt omkring i Kenya med formålet at beskytte vilde dyr.

Elefantbørnehjemmet er et rigtig fint og etisk drevet projekt, som jeg virkelig kan anbefale at man besøger, hvis man er i Nairobi.

Læs mere om Sheldrick Wildlife Trust på deres website >>

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop