Både Pia og jeg elsker Korean BBQ, og vi endte faktisk med at gå på BBQ-restaurant hver eneste dag i Seoul. Første aften foregik vores BBQ-session på Maple Tree House i Hamilton Hotel, Itaewon.
Vi bestilte Premium Korean Sirloin, og ud kom en perfekt marmoreret steak af en kvalitet, som bestemt matcher japansk wagyu i den øverste del af skalaen. Det var dyrt, men det hele værd. For at blive mætte, måtte der dog mere til, så vi bestilte også en anden slags oksekød, samt en portion af den billige samgyeopsal, som svarer til stegt flæsk i Danmark, og som smager skønt sammen med den koreanskessamjang dip.
Midt på bordet var der en grill med rigtige trækul, som personalet tændte op for og holdt ved lige, og et stort monster af et udsugningsrør blev placeret over grillen, så man slap for at lugte af stegeos resten af aftenen. På nogle Korean BBQ-restauranter bruger de el-grill, men jeg synes at kødet får en meget bedre smag, når det grilles over kul.
Maple Tree House er en upscale kæde af Korean BBQ-restauranter, men priserne var meget rimelige, og selvom vi kom lige inden lukketid, var servicen venlig og upåklagelig. Korean BBQ på Maple Tree House var helt sikkert rejsens bedste, og efter at vi kom hjem, fortrød vi, at vi ikke spiste der flere gange.
Man har tydeligvis haft et internationalt klientel i tankerne, da man udviklede konceptet, men de forskellige udskæringer og kødtyper er de samme, som man finder på de fleste andre, mere traditionelle Korean BBQ-restauranter, og det samme gælder de banchan (småretter) og det andet tilbehør, der blev serveret.
Nogle vil nok mene at Maple Tree er lidt for fancy, men jeg synes, at det var et rigtig hyggeligt sted. Derudover kostede en flaske af husets vin kun 30,000 KRW, så vi havde slet ikke behøvet at lægge bunden i forvejen med vin i plastikglas hjemme på hotellet.
Maple Tree House, Hamilton Hotel 2F, 116-1 Itaewon-ro 27ga-gil, Seoul, Korea, Tlf: +82 (0)2-790-7977
> Besøg Maple Tree House’s website