Pimientos de Padrón – Stegte grønne peberfrugter

Pimientos de Padrón, blistered green peppers

De grønne Padrón peberfrugter (pimientos de Padrón) stammer som navnet antyder fra Padrón i Galicien i Spanien, men den populære peberfrugt dyrkes også andre steder i Spanien, samt i flere andre lande verden over. Padrón-peberfrugten har en ret mild, let bitter smag, som rundes yderligere af når peberfrugten steges. Dog bliver nogle af Padrón-peberfrugterne af en eller anden grund mega-stærke, og man kan ikke se hvilke, som er stærke og hvilke som er milde, -det finder man først ud af, når man tager en bid.

De stegte peberfrugter er en skøn snack som ofte bare serveres drysset med salt, men jeg synes også at de smager rigtig godt med lidt citronsaft og soja ovenpå. Peberfrugterne smager super sammen med en kold øl, eller som del af en tapasanretning. Også udmærket som tilbehør til fisk- eller kødretter.


Opskrift på stegte Padrón-peberfrugter

Ingredienser

1spsk god olivenolie

Flagesalt

Padrón-peberfrugter eller andre små grønne peberfrugter, som ikke er stærke (fx japansk shisito-peber).


Sådan gør du:

Varm olivenolien op på panden og steg peberfrugterne ved medium-høj varme. Første gang jeg stegte peberfrugterne fik de lidt for meget og blev helt bløde og slatne, men anden gang gik det bedre. Peberfrugterne skal stadigvæk have lidt bid, så 3-4 minutter på panden burde være nok. Når de begynder at få stegemærker skal du være opmærksom, for så er de ved at være færdige. Jeg ved at mange steger dem helt sorte, men det synes jeg ikke smager særlig godt.

Når peberfrugterne er færdige tager du dem af panden og hælder dem over i en lille skål. Drys med salt (og eventuelt citron og soja) og server med det samme.

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop