Phuket: Plane spotting på Mai Khao Beach

Plane-spotting på Mai Khao Beach, Phuket

Mai Khao Beach er den berømte plane-spotter strand på Phuket. Stranden ligger lige for enden af bane 09, så når vinden er til det, kommer flyene flyvende lige over hovedet på menneskerne på stranden.

Banenumrene er baseret på banens retning. Man lægger et 0 til enden af nummeret, og så har man banens retning på en 360 ° skive. Hver bane har 2 numre, og for Phuket betyder dette, at man lander på bane 27, hvis man kommer fra øst, mens banenumret for den samme bane er 09, hvis man kommer fra vest.

I løbet af sommeren og det tidligere efterår kommer vinden på Phuket primært fra vest, og fordi flyene lander og letter i modvind (eller sidevind), så er bane 27 den primære bane i brug under denne tid af året. Om vinteren kommer vinden for det meste fra nord, og der er det bane 09, som er i brug. Det er således på denne tid af året, at man har mulighed for at tage nogle af de fantastiske billeder af lavtflyvende fly, der kommer ind for at lande. Selvfølgelig kan vinden variere fra dag til dag, og nogle gange er der så vindstille, at banen kan bruges fra begge retninger.

Den dag vi var på Mai Khao Beach, var der en stærk vestlig vind, så flyene lettede ud over vandet. Fordi flyene sjældent bruger hele banelængden, når de tager af, så er de i luften langt før de når enden af banen, og derfor højere over banetærsklen end fly, der kommer ind for at lande. Det er derfor flyene på mine billeder ser så små ud 🙂

Mai Khao Beach er et rigtig skønt sted, og stranden er populær blandt lokale, som tit tager hen for at nyde solnedgangen samt kigge på flyene. Stranden er også rigtig flot, men som på mange andre af Thailands strande, er der desværre rigtig meget affald, så man skal holde øje med, hvor man går. Vi tog en taxi derhen fra vores hotel, men bor man i Nai Yang er det også muligt at gå langs stranden til Mai Khao Beach.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop