Min risotto med champignon og asparges er altid et sikkert hit, og den er faktisk ret enkel at gå til. Alt afhænger af risene, men når man først har fået styr på hvornår de har den rigtige konsistens (pas på ikke at koge dem for meget, da det jo ikke skal være risengrød), så er det en af de retter, som man ikke kan mislykkes med. Risottoen er god som sideret til kød eller fiskeretter, men man kan også sagtens spise den som hovedret, sammen med en god baguette.
1/2dlrevet parmesan + lidt ekstra til at drysse over retten til sidst
2 spsksmør
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg fint. Riv parmesanen og skær aspargesen i 2cm lange stykker.
Opløs fond eller bouillon i vandet.
Svits løg og hvidløg i olivenolien.
Tilsæt risottorisene og hvidvinen og rør godt rundt.
Fortsæt sådan indtil risene er færdige. Pas på med ikke at tilsætte for meget væske, da risottoen let bliver grødet. Der må gerne være lidt bid i risene, og det er ikke sikkert, at der er behov for al væden.
Når risene er ved at være færdig tilsættes asparges og champignon. Lige inden servering røres smør og parmesanost i. Server risottoen med ekstra revet parmesan ovenpå eller som tilbehør.
Velkommen til Mitzie Mee, min blog om mad, rejser og livsstil, samt alt om New York. Her deler jeg opskrifter, restauranttips og små glimt fra hverdagen og mine rejser rundt i verden.
De store græskar man bruger til Halloween-udskæringer er svære at anvende i madlavning. I modsætning til Hokkaido-græskar og andre mindre græskartyper, som har frugtkød der er sødt og fast i …
Miyeok Guk (미역국) er en traditionel koreansk suppe lavet med spiselig tang. Suppen er mild og nærende, og bliver ofte serveret til kvinder der lige har født, da suppen efter …
En god grilled cheese sandwich er comfort food i sin reneste form og fungerer både alene og som tilbehør til fx. tomatsuppe. Jeg plejer at lave grilled cheese sandwich med …
Frozen custard er en amerikansk klassiker, som minder om almindelig flødeis, men laves typisk med æggeblommer som giver en fyldigere og mere cremet konsistens. Lige nu er ferskner i sæson, …
Friske figner fyldt med cremet gedeost og toppet med pistacienødder ser superflotte ud og smager fantastisk. Jeg er stadig ikke sikker på, om det mest er en forret, en dessert …
Kristian og AC bor lige ned til fjorden, og i dag var der bid. Kristian havde været ude og dykke og kom op med de smukkeste kammuslinger, som selvfølgelig fik …
Bananblade bliver brugt i mange køkkener rundt om i verden, især i Sydøstasien, Latinamerika og dele af Afrika. De fungerer som naturlig indpakning, når man damper, bager eller griller mad. …
Affogato er en af de desserter, der er så enkel, at man næsten ikke forstår, hvordan den kan smage så godt. En kugle italiensk vaniljeis, gelato alla vaniglia, og et …
Hvis du har nogle overmodne bananer liggende og ikke orker at bage endnu en banankage, så lav bananis i stedet. Det er nemt, smager fantastisk og kræver kun få ingredienser. …
Jeg synes mignonettesauce passer rigtig godt til østers. Den skarpe syre fra eddiken sammen med den milde smag af skalotteløg og lidt peber giver lige præcis den kontrast, der får …
Her er min version af The Tomato – den legendariske tomatsandwich fra Turkey and the Wolf i New Orleans. Jeg faldt over den hos Sandwiches of History på Instagram, hvor …
Ninja CREAMi Deluxe er for dig, der elsker hjemmelavede desserter. Med 11 programmer kan du lave alt fra cremet is og sorbet til milkshakes, slushies og italiensk is. De nye XL-beholdere rummer 50 % mere end den oprindelige model, så der er rigeligt til hele familien. Du kan også lave to forskellige smagsvarianter i samme beholder, så alle får det, de helst vil have. Tilføj dine yndlings-mix-ins som chokolade, frugt eller nødder og lav den lækreste hjemmelavede is.
Disclaimer: Dette er et affiliate-link. Hvis du køber via mit link, tjener jeg en lille kommission – uden ekstra omkostning for dig.
De burmesiske wraps med banan og kokos er nogle af mine yndlingshapsere fra Tea Garden i Mae Sot. De små pakker med kokos og banan smager fantastisk, og så er …
Jeg laver næsten altid mine egne ispinde, for dem man køber i butikkerne er ofte fyldt med sukker og smager sjældent af rigtig frugt. Denne opskrift er for ispinde med …
Ngam Ngov (suppe med syltet lime) er en traditionel cambodiansk suppe. Syltet lime er en meget almindelig ingrediens i det cambodianske køkken, og den karakteristiske syrlige og salte smag er …
Jeg elsker pho, men det er sjældent jeg har tid til at stå i køkkenet i flere timer og lave den lækre vietnamesiske nudelsuppe fra bunden, så nogle gange snyder …
Denne fetadip er supernem at lave og tager højst 10 minutter, før den er klar til at komme på bordet. Den er perfekt som snack inden middagen eller som en …
French toast (eller arme riddere, som nogle kalder det) er en genial måde at få brugt de sidste skiver halvtørt franskbrød på. I denne opskrift serveres de stegte brødskiver med …
Da Ana og jeg var roommates i New York, forkælede hun mig med lækker brasiliansk mad, og i weekenden plejede hun at lave tapiocas, som er en slags tynde brasilianske …
Vietnamesisk Egg Coffee (cà phê trứng) kombinerer stærk kaffe med en luftig creme af piskede æggeblommer og kondenseret mælk. Drikken blev opfundet i Hanoi tilbage i 1940’erne, da frisk mælk …
Ichigo Daifuku er mochi med friske jordbær og anko (red bean paste). Det er en rigtig japansk delikatesse, der kombinerer den bløde, let chewy konsistens af mochi med den søde, …
Har du et par overmodne bananer liggende? Drop banankagen og lav bananmuffins i stedet! Mine muffins er lavet med samme dej som jeg bruger når jeg laver banankage. Resultatet er …
Apple Crumble er en af de desserter, jeg aldrig bliver træt af, og det er en supergod dessert at have i ærmet, når det blæser og regner udenfor. Min opskrift …
Sanjeok (koreanske grillspyd) er en traditionel koreansk snack, som man typisk spiser på helligdage eller til festlige sammenkomster. Der er mange forskellige slags sanjeok, men denne kombination med oksekød, grøn …