Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 500kr. Ellers koster fragt 50 kr.

Opskrift: Risotto med Champignon og Asparges

Risotto with mushroom and asparagus

Min risotto med champignon og asparges er altid et sikkert hit, og den er faktisk ret enkel at gå til. Alt afhænger af risene, men når man først har fået styr på hvornår de har den rigtige konsistens (pas på ikke at koge dem for meget, da det jo ikke skal være risengrød), så er det en af de retter, som man ikke kan mislykkes med. Risottoen er god som sideret til kød eller fiskeretter, men man kan også sagtens spise den som hovedret, sammen med en god baguette.

Opskrift: Risotto med Champignon og Asparges

Recipe by Mitzie Mee – Sanne Course: sideret
Servings

2

portioner som sideret, 1 portion som hovedret

Ingredienser

  • 4 spsk 4 olivenolie

  • 1 tsk 1 trøffelolie

  • 1/2 1/2 gult løg

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 2 dl 2 risottoris

  • 2 dl 2 grønne asparges

  • 2 dl 2 champignons

  • 5 dl 5 vand

  • 4 spsk 4 kyllingefond eller 1 bouillonterning

  • 1/2 dl 1/2 hvidvin

  • 1/2 dl 1/2 revet parmesan + lidt ekstra til at drysse over retten til sidst

  • 2 spsk 2 smør

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Riv parmesanen og skær aspargesen i 2cm lange stykker.
  • Opløs fond eller bouillon i vandet.
  • Svits løg og hvidløg i olivenolien.
  • Tilsæt risottorisene og hvidvinen og rør godt rundt.
  • Fortsæt sådan indtil risene er færdige. Pas på med ikke at tilsætte for meget væske, da risottoen let bliver grødet. Der må gerne være lidt bid i risene, og det er ikke sikkert, at der er behov for al væden.
  • Når risene er ved at være færdig tilsættes asparges og champignon. Lige inden servering røres smør og parmesanost i. Server risottoen med ekstra revet parmesan ovenpå eller som tilbehør.