Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Opskrift: Lemon Curd

Lemon Curd Opskrift

Da jeg besøgte Sicilien med mine forældre fandt jeg de flotteste, store citroner på markedet i Palermo, så de skulle selvfølgelig med hjem i kufferten, og blev senere brugt til at lave denne skønne, gule lemon curd.

Lemon Curd er mega-let at lave, og så smager det kæmpegodt på ristet brød eller nybagte boller. Man kan også bruge sin hjemmelavede lemon curd som fyld i kager, og blander man et par skefulde i en portion vaniljeis har man en lækker, hurtig dessert. Forleden lavede jeg små hapsere med lemon curd og ricotta på gourmetknækbrød, og det blev også rigtig godt.

Lemon curd holder sig fint i 7-10 dage i køleskabet, men smager så godt, at det sikkert er spist længe inden.

Opskrift: Lemon Curd

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Portioner

1

lille glas

Lemon Curd er mega-let at lave, og så smager det kæmpegodt på ristet brød eller nybagte boller. Man kan også bruge sin hjemmelavede lemon curd som fyld i kager, og blander man et par skefulde i en portion vaniljeis har man en lækker, hurtig dessert.

Ingredienser

 • 1 spsk 1 fintrevet citronskal (ca. 1 citron)

 • 4 4 æggeblommer

 • 1 dl 1 citronsaft (ca. 1-2 citroner)

 • 1 dl 1 sukker

 • 85 g 85 smør

Sådan gør du

 • Pisk æggeblommerne i en gryde. Tilsæt citronsaft, citronskal og sukker. Pisk det hele sammen, indtil alle ingredienserne er godt blandet.
 • Varm blandingen op ved medium varme under omrøring indtil sukkeret er fuldstændigt opløst.
 • Fortsæt med at røre indtil blandingen bliver mere tyktflydende, hvilket typisk sker ca. 5-10 minutter. Skru derefter ned for varmen, og fortsæt med at røre rundt indtil blandingen har en konsistens, der minder om bearnaisesauce.
 • Sluk for kogepladen og tag gryden fra varmen. Tilsæt smør lidt ad gangen mens du rører rundt.
 • Hæld lemon curden over i et syltetøjsglas eller en lille skål.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

 • Opskrift: Mirabellemarmelade

  by Sanne

  Lige nu er det højsæson for mirabeller, og herude på landet i Jylland vrimler der med mirabeller langs vejene og i de vilde hegn, der deler markerne. Jeg gik derfor …

 • Her forleden kom jeg til at tænke på, hvornår det egentlig var, at hyldeblomsterne gjorde deres indtog i danske sommerdrikke? Jeg kan ikke huske hyldeblomstsaft fra min barndom men til …