Kartoffeldumplings (aloo ket tha late kyaw) er en populær snack i Myanmar. Der er ikke helt enighed om oprindelsen af de lækre kartoffeldumplings . Nogle mener, at de kommer fra Indien, da der i visse opskrifter tilsættes masala. Andre mener at kartoffeldumplings stammer fra Kina, fordi man ofte får serveret kartoffeldumplings med soyasauce ved siden af, til at dyppe dem i.
Byen Heho i den sydlige Shan-stat er kendt for kartoffeldyrkning, da området har en særlig næringsrig slags jord, som er godt for kartoflerne. Dog er kartoffeldyrkning også udbredt i andre dele af Myanmar, og kartoffeldumplings finder man i hele landet. I gamle dage kunne man se husmødre hygge sig med kartoffeldumplings og te med mælk om eftermiddagen. Her blev der sludret og sladret, før det var tid til at gå hjem for at lave aftensmad.
Det er en velsmagende og ret mættende snack, som faktisk er ret hurtig at lave, og man kan variere fyldet, som man har lyst til.
Opskrift og noter: Nge-Nge fra Tea Garden, Borderline Collective i Mae Sot
Nge-Nge: Tea Garden er en vegetarisk restaurant, så vi bruger tofu som fyld i denne opskrift. Derhjemme foretrækker jeg lave fyldet med svinekød og ost:)
Borderline Collective i Mae Sot, Thailand
Borderline Collective er en butik/restaurant/galleri/kreativt rum i Mae Sot, som er en by i det nordlige Thailand, lige ved grænsen mellem Thailand og Myanmar. Borderline Collective blev startet med formålet at støtte kvindelige migranter og flygtninge fra Myanmar gennem at sælge kvindernes håndlavede produkter.
Læs mere om Borderline Collective her >>