Opskrift: Dadelkugler med kokos, mandler og kakao

opskrift på dadelkugler med kokos

Lyst til noget lækkert uden at det bliver alt for usundt? Så skal du da lave en omgang dadelkugler, eller ”bliss balls”, som er deres Instagram navn. De smager næsten som små romkugler, og selvom der er en del frugtsukker i dadlerne, er de stadigvæk sundere end de fleste chokoladebarer.

Dadelkugler (ca. 10 stk)

12-14 dadler uden sten

3 spsk. kakao

2 spsk. cacao nibs (ved ikke hvad de hedder på dansk)

2 spsk. tørrede tranebær

2 spsk mandler

3 spsk. revet kokos

2 spsk. kokosolie

Bland alle ingredienser med en stavblender eller i en food processor. Rul små kugler af massen. Rul kuglerne i revet kokos. Færdig!

Tilsæt mere kokosolie og flere dadler, hvis massen ikke er fugtig nok. Har massen tendens til at skille, så er det bedst at tilsætte dadler.

Cacao nibs (ved ikke hvad de hedder på dansk) gør chokoladesmagen mere intens, og giver kuglerne knas, men har de ikke cacao nibs i det lokale supermarked, så tilsæt en skefuld ekstra kakao.

Kokosolien kan også erstattes med andre slags olie. Jeg løb tør for kokosolie, da jeg optog videoen nedenfor, så jeg brugte sesamolie i stedet, og det fungerede udmærket. Bare sørg for ikke at anvende olie med alt for meget smag (trøffelolie vil nok være en dårlig idé).

Har I mod på en sød eksotisk snack, så kan I prøve opskriften på Burmesiske Bananwraps fra Tea Garden i Mae Sot

Jeg er på YouTube!

Rejsevideoer, opskrifter og meget mere.

Fair Fashionista

fair-fashionista.dk

Shop Luksusgenbrug & Fair Fashion – Secondhand på den lækre måde.