Noryangjin er det store fiskemarked i Seoul, og her finder man alt, der kan svømme. Mange af boderne har store akvarier ude foran, så man kan være sikker på at det er friske varer. Efter at man har foretaget sit valg af fisk/krabbe/blæksprutte/musling, fiskes denne op fra akvariet for hurtig aflivning og indpakning.
Noryangjin er noget mindre end Tokyos fiskemarked, men som turist er det faktisk mere interessant at besøge, da markedet henvender sig mere til privatpersoner end til engros-handlere. De handlende virker derfor mere venlige og tålmodige, og man føler ikke, at man er i vejen.
I 2016 åbnede det nye Noryangjin lige ved siden af det gamle marked, men da jeg var der i januar 2017 var det gamle marked stadigvæk ret godt fyldt op. Det nye marked er helt indendørs, og det virker ret sterilt i forhold til det gamle marked.
Hvis man vil, kan man tage sine indkøb med til en af markedets restauranter, som ligger en trappe op i det nye fiskemarked. For et mindre beløb (typisk 7000-10,000 KRW) tilbereder de fisken for dig og serverer den med et udvalg af småretter. Man behøver dog ikke nødvendigvis at medbringe sin egen fisk, da restauranterne alle har et mindre udvalg af retter, som man kan bestille a la carte.
Hvordan kommer man til Noryangjin?
Man tager metroen til Noryangjin Station og går op af exit 7. Derfra er der cirka 100m hen til fiskemarkedet, og der er forholdsvis godt skiltet. Langs vejen går man gennem en tunnel/bro, hvor der bliver solgt grøntsager og tørrede fisk. Det nye Noryangjin er ikke til at overse, men det gamle er lidt bedre skjult. Står man med ryggen mod tunnelen, ligger det gamle fiskemarked til højre for den nye bygning, inden i hvad der mest ligner en gammel parkeringskælder.