Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Museer i München – En morgen med moderne kunst

Pinakothek der Moderne i München

Lørdag morgen tog jeg på museumsudflugt I München, men før jeg var klar til kunst, måtte jeg have noget at spise. Jeg startede derfor med at tage over til Münchens arkitektskole, som har en skøn rooftop café oppe på 5. sal. Det er et rigtig dejligt sted med udsigt over byen, og deres brunchtallerken til 12,5 EUR er rigtig god til prisen.

Der var forskellige slags pålæg, laks og ost samt rigeligt med rundstykker og tysk rugbrød ved siden af. Deres Eiskaffee kan man derimod godt springe over, for den var godt nok ringe. Jeg ville ønske, at jeg kunne vise jeg billeder fra caféen, men der råder 100% fotoforbud på fakultetet for alt andet end privat brug.

Efter en dejlig brunch i solen gik jeg over til Pinakothek der Moderne, som er et museum for arkitektur, design og moderne kunst. Den smukke bygning stod færdig i 2002, hvilket gør den til det nyeste medlem i Pinakothek-familien. Foran museet er der en spøjs konstruktion, der ligner en UFO, Futuro Haus, af den finske arkitekt Mati Suuronen.

Samlingen på Pinakothek der Moderne inkluderer værker af nogle af det 20. århundredes mest prominente kunstnere, inklusive et selvportræt af Max Beckmann, som jeg slet ikke kunne løsrive mig fra. Jeg synes det er enormt fascinerende, når kunstneren selv bliver motiv, og selvportrætter er typisk blandt de værker jeg synes er mest interessante.

Der er 3 Pinakothek museer: Pinakothek der Moderne, Alte Pinakothek og Neue Pinakothek. Jeg havde egentlig kun tænkt mig at besøge Pinakothek der Moderne, men det viste sig, at alle museerne havde fri entré den lørdag, så jeg besluttede mig for også lige at tage Neue Pinakothek med. Museet har en imponerende samling af moderne europæisk kunst fra det 19. Århundrede inklusive en af van Gogh’s solsikkemalerier, men jeg kunne personligt bedre lide Pinakothek der Moderne.

Det sidste stop på min Tour des Arts var Museum Brandhorst. Museet stod færdigt i 2009 og huser en enorm privat samling af moderne kunst og samtidskunst doneret af Udo Brandhorst. Da jeg var der, var der en rigtig interessant midlertidig udstilling, ”Innovation” af den tyske, New York-baserede kunstner Kerstin Brätsch, og Brandhorst var i det hele taget et fint supplement til Pinakothek der Moderne. Jeg er stadigvæk i tvivl om hvilket af stederne, jeg syntes bedst om.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Det var kærlighed ved første bid, da jeg smagte Giovannas kyllingesalat, og jeg kunne simpelthen ikke stoppe med at spise den! Giovanna er fra Brasilien, og opskriften på kyllingesalaten har …

  • Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje. Mange vil nok mene, at koldskål er …

  • Da jeg besøgte Sicilien med mine forældre fandt jeg de flotteste, store citroner på markedet i Palermo, så de skulle selvfølgelig med hjem i kufferten, og blev senere brugt til …

  •   Kampot-peber er en eksklusiv pebervariant, der dyrkes i Kampot-provinsen i det sydlige Cambodia. Denne peber er kendt for sin komplekse smag og smukke farve, og den er hyldet af …

Mitzie Mee Shop