Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

Madrid: Morgenmad på Taberna La Carmencita

Taberna La Carmencita i Madrid

Mercado de San Miguel er sikkert det mest populære marked i Madrid, men jeg havde også hørt en masse gode ting om det mindre Mercado de San Antón ved Chueca-stationen, så i går morges droppede jeg de sædvanlige churros con chocolate på caféen tæt ved mit hostal, og tog metroen til Chueca for at spise sen morgenmad på markedet i stedet.

Hmm…jeg er bange for, at jeg måske kommer til at fornærme en hel del Madrid foodies ved at skrive dette, men jeg synes altså Mercado de San Antón var lidt røv og nøgler. Jeg er sikker på, at det er et udmærket sted at købe delikatesser samt frisk frugt og grønt, hvilket jo er det egentlige formål med sådan et marked, men som turistattraktion var det altså ikke noget at skrive hjem om. Måske var det fordi at jeg var der for tidligt, måske havde ham den sure fyr bag disken på den café, hvor jeg ventede i næsten 10 minutter uden at få nogen som helst reaktion før jeg skred, bare en dårlig dag, men det marked var altså lidt af et antiklimaks.

Selve Chueca-området virkede dog lovende, så jeg gik mig en tur. Det er jeg rigtig glad for, at jeg gjorde, for hvis jeg ikke havde gjort det, så havde jeg ikke fundet Taberna La Carmencita.

Taberna La Carmencita har eksisteret i forskellige udformninger siden 1854, og dette smukke sted er således den næstældste restaurant i Madrid.

Taberna La Carmencita var næsten helt fuld og stemmer (spanske selvfølgelig) og latter fra brunchende stamkunder trængte hele vejen ud på gaden. Jeg klemte mig ned ved et bord mellem to senoritas + børn samt en pige, der så ud som en vegansk kunststuderende,. Jeg så hende senere fortære en stor tallerken serranoskinke, så mine stereotyper holdt ikke helt.

Menuen var kun på spansk, men efter et par minutters gætteleg med en rigtig flink tjener (Hola!) lykkedes det mig at få sammensat min bestilling. Jeg fik en rustik, men superlækker morgenmad bestående af ristet brød, serranoskinke og tortilla samt et glas friskpresset juice. Taberna La Carmencita, du fik mig lige til at elske Madrid en lille smule mere.

Da Mende kom til Madrid spiste vi middag på Taberna La Carmencita, og det kan I læse om her


Taberna La Carmencita, Calle de la Libertad, 16, 28004 Madrid

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Det var kærlighed ved første bid, da jeg smagte Giovannas kyllingesalat, og jeg kunne simpelthen ikke stoppe med at spise den! Giovanna er fra Brasilien, og opskriften på kyllingesalaten har …

  • Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje. Mange vil nok mene, at koldskål er …

  • Da jeg besøgte Sicilien med mine forældre fandt jeg de flotteste, store citroner på markedet i Palermo, så de skulle selvfølgelig med hjem i kufferten, og blev senere brugt til …

  •   Kampot-peber er en eksklusiv pebervariant, der dyrkes i Kampot-provinsen i det sydlige Cambodia. Denne peber er kendt for sin komplekse smag og smukke farve, og den er hyldet af …

Mitzie Mee Shop