Da Mende vågnede mødtes vi til aftensmad på Taberna La Carmencita. Som I nok kan huske, spiste jeg også morgenmad på Taberna la Carmencita, og det var så godt, at jeg ville vise Mende stedet.
Til forret fik vi andeleverpaté (på husets regning) samt friteret blæksprutte, kødboller og ensaladilla rusa, som på Taberna la Carmencita gik under navnet Ensalada Imperial.
Som navnet kunne antyde (hvis man altså kan spansk), så er ensaladilla rusa faktisk en russisk ret, men i over 100 år har det været en integreret og elsket del af det spanske køkken. De sædvanlige ingredienser inkluderer kartofler, tun, mayonnaise og æg, men i nogle opskrifter tilsættes derudover grønne ærter og kogte gulerødder. Helt sikkert en af mine yndlingstapas.
Friteret blæksprutte er altid et sikkert kort, og vores portion ankom til bordet rygende varm og perfekt til et glas kold øl. Vores kødboller var jeg derimod ikke så begejstret for, men alt i alt var det dog et rigtig godt måltid.
På en eller anden måde lykkedes det os at overbevise hinanden om, at vi da skulle have dessert, på trods af, at vi egentlig var mætte. Vi endte derfor med også at bestille et stykke chokoladekage, som viste sig at smage langt bedre, end man umiddelbart ville forvente at sådan noget ville gære på en tapasrestaurant. Lækkert!
Min blog om Madrid
Taberna La Carmencita, Calle de la Libertad, 16, 28004 Madrid