Tokyo: Kashigashira Sashimi Bar

Kashigashira Sashimi Bar, Tsukiji, Tokyo

Kashigashira er en gammel favorit blandt de lokale i området omkring fiskemarkedet i Tsukiji. Til frokost går der sjældent mange minutter, fra de slår dørene op og til restauranten er fyldt, og der dannes hurtigt en kø udenfor af tålmodigt ventende frokostgæster. Om aftenen er Kashigashira et populært sted at mødes til mad og sake, og en bordreservation er nødvendig, nogle gange endda uger i forvejen.

Det var min foodie-veninde Ryoko fra Ryoko Traveler, som fortalte mig om Kashigashira, og uden hende, var jeg nok aldrig belvet bevidst om Kashigashiras eksistens. Kashigashira ligger nemlig rigtig godt gemt væk nede i kælderen af en ret anonym hvid bygning ved navn Lions Mansion Higashi Ginza. Selvom man ved at Kashigashira ligger der, kan det være ret svært at få øje på den lille trappe, der fører ned til restauranten, så vær sikker på, at du har mit kort nedenfor med, hvis du beslutter dig for at kigge forbi.

Til frokost bestiller man fra menukortet, som kun er på japansk. Nogle blandt personalet taler en del engelsk, men man skal ikke forvente sig at de har tid til at gennemgå hele menuen, da de har rigtig travlt. En skål med ris og skiver af rå tun på toppen koster kun 600 JPY, og er rigtig godt til prisen, men Kashigashira er nok mest kendt for deres Tsukiji Yogai Don, som er en dobbeltdækkerskål med ris, proppet med skiver af forskellig slags fisk samt skaldyr på toppen. Den er dyr (jeg mener den koster 3000JPY), men den skulle efter sigende være alle pengene værd.

Til middag kan man kun bestille omakase, hvilket betyder at kokken serverer en række småretter, som han selv bestemmer, i en lind strøm. På kashigashira inkluderer omakase typisk forskellige slags sashimi, suppe, grillet fisk samt diverse andre småretter. Det koster 4500 JPY og det er enormt billigt med tanke på alle de retter man får, samt hvor lækkert alting smager. Derudover slipper man for at bekymre sig om, hvad man skal bestille. Stemningen på Kashigashira er afslappet og der er ingen dresscode, så man kan sagtens troppe op i jeans og bæltetaske.

• Kashigashira har et godt udvalg af sake, så man bør i hvert fald smage et par forskellige stykker af slagsen.

• Kashigashira tager imod bordbestillinger over telefonen (ofte sidder man dog i baren), og det er altså alfa og omega at ringe i forvejen, da restauranten er utrolig populær.

• Husk kontanter, for Kashigashira tager ikke kort.

Min Tokyo Blog


Kashigashira, Lions Mansion Higashi-Ginza Building B1F, 4-12-2 Tsukiji, Chuo-ku, Tokyo, Tlf: +81- 36383-4597

Adresse på japansk: 刺身BAR 河岸頭, 築地4-12-2ライオンズマンション東銀座地下一階 Kashigashira på Gurunavi

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tokyo

Reklame – Book dit hotel i Tokyo her:

  • Aoyama Flower Market er en kæde af blomsterbutikker, og i den oprindelige butik ved Omotesando Station, er der også en café. Det har helt sikkert været en god idé at …

  • Tokyo: Hvor skal man bo?

    by Mitzie Mee

    Tokyo er en af verdens dyreste byer, og en overnatning på et godt, centralt beliggende hotel kan sagtens koste en mindre formue. Derudover er Tokyo kæmpestor og metroen kører ikke …

  • Poul og jeg startede dagen med at tage den travle Yamanote-metro til Shibuya, hvor vi ville besøge kattecaféen Hapi Neko. Det var dog lettere sagt end gjort, for Hapi Neko …

  • Yodobashi Akiba er en kæmpestor elektronikbutik lige ved siden af Akihabara metrostation. Fordelt på 8 etager findes her alt man kan ønske sig indenfor computere, kameraer og TV, så hvis …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje