På Kaffemuseum i Hamburg – Das Kaffee Museum Burg

Kaffemuseum i Hamburg

// Sponsoreret indlæg – I samarbejde med Hamburg Tourism //

På min første dag i Hamburg var jeg inviteret på udflugt til kaffemuseet Kaffeemuseum Burg, i Speicherstadt. Hamburg har en lang historie indenfor kaffehandel, men en kort historie indenfor kaffemuseer, og kaffemuseet i Speicherstadt er først lige åbnet.

Jeg kan egentlig ikke lide kaffe bortset fra Starbucks-versionerne, der ikke smager af kaffe. Uden mælk og karamel samt flødeskum på toppen er kaffe alt for bittert for mig. Oveni det er min koffeintolerance nærmest lig nul, så hvis jeg drikker mere end en enkelt kop, er jeg vågen hele natten.

Dog er kaffe sådan en vigtig del af Hamburgs fortid som Hansestad, så selv for det ikke-kaffedrikkende folk virkede kaffemuseet som et interessant sted at besøge.

Museet ligger en trappe ned inde i en hyggelig gammel bygning, der også huser en café tilknyttet museet. De fleste af tingene kommer fra den private samler og kaffeentusiast Jens Burg, samt hans familie, der i mange år drev et kafferisteri i Hamburgbydelen Eppendorf.

Samlingen består blandt andet af de smukkeste antikke kaffekander, kaffedåser og forskellige remedier til ristning af kaffebønnerne samt tilberedningen af kaffen, og det var spændende at se, hvor meget arbejde, der faktisk ligger bag fremstillingen.

Efter den guidede tur i museet var det tid til kaffesmagningen. Det er meningen, at man højlydt skal slubre kaffen op i munden for at få alle smagsnuancerne frem. Ikke særligt elegant, men tilsyneladende vældigt effektivt.

Hvis I har været til vinsmagning vil I sikkert være enige med mig i, at det kan være lidt langhåret at identificere alle de forskellige smagsnuancer (hvordan smager læder egentlig?), men det var faktisk ikke særligt svært at skelne mellem de forskellige kaffesorter: De syrlige er virkeligt syrlige og de bitre er tå-krummende bitre.

Min yndlingskaffe var en fra Brasilien, som smagte mildt og chokoladeagtigt. Jeg kunne sagtens drikke den uden hverken mælk eller sukker, så nu er jeg ikke længere så sikker på, at jeg ikke kan lide kaffe. Måske er det bare fordi, at jeg først nu har mødt den rigtige bønne.

Min blog om Hamburg


Kaffeemuseum Burg, St. Annenufer 2, Hamburg

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop