Fri fragt i Danmark ved bestillinger over 300kr. Ellers koster fragt 30 kr.

På Kaffemuseum i Hamburg – Das Kaffee Museum Burg

Kaffemuseum i Hamburg

// Sponsoreret indlæg – I samarbejde med Hamburg Tourism //

På min første dag i Hamburg var jeg inviteret på udflugt til kaffemuseet Kaffeemuseum Burg, i Speicherstadt. Hamburg har en lang historie indenfor kaffehandel, men en kort historie indenfor kaffemuseer, og kaffemuseet i Speicherstadt er først lige åbnet.

Jeg kan egentlig ikke lide kaffe bortset fra Starbucks-versionerne, der ikke smager af kaffe. Uden mælk og karamel samt flødeskum på toppen er kaffe alt for bittert for mig. Oveni det er min koffeintolerance nærmest lig nul, så hvis jeg drikker mere end en enkelt kop, er jeg vågen hele natten.

Dog er kaffe sådan en vigtig del af Hamburgs fortid som Hansestad, så selv for det ikke-kaffedrikkende folk virkede kaffemuseet som et interessant sted at besøge.

Museet ligger en trappe ned inde i en hyggelig gammel bygning, der også huser en café tilknyttet museet. De fleste af tingene kommer fra den private samler og kaffeentusiast Jens Burg, samt hans familie, der i mange år drev et kafferisteri i Hamburgbydelen Eppendorf.

Samlingen består blandt andet af de smukkeste antikke kaffekander, kaffedåser og forskellige remedier til ristning af kaffebønnerne samt tilberedningen af kaffen, og det var spændende at se, hvor meget arbejde, der faktisk ligger bag fremstillingen.

Efter den guidede tur i museet var det tid til kaffesmagningen. Det er meningen, at man højlydt skal slubre kaffen op i munden for at få alle smagsnuancerne frem. Ikke særligt elegant, men tilsyneladende vældigt effektivt.

Hvis I har været til vinsmagning vil I sikkert være enige med mig i, at det kan være lidt langhåret at identificere alle de forskellige smagsnuancer (hvordan smager læder egentlig?), men det var faktisk ikke særligt svært at skelne mellem de forskellige kaffesorter: De syrlige er virkeligt syrlige og de bitre er tå-krummende bitre.

Min yndlingskaffe var en fra Brasilien, som smagte mildt og chokoladeagtigt. Jeg kunne sagtens drikke den uden hverken mælk eller sukker, så nu er jeg ikke længere så sikker på, at jeg ikke kan lide kaffe. Måske er det bare fordi, at jeg først nu har mødt den rigtige bønne.

Min blog om Hamburg


Kaffeemuseum Burg, St. Annenufer 2, Hamburg

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  •  De søde minihåndklæder pynter både på spisebordet og på badeværelset, men hvordan er det lige man folder dem? Her er en guide til hvordan man folder minihåndklæder, så de ser …

  •   Foråret er her, og det er tid til at tage afsked med de tunge vinterklæder og bringe farverne tilbage i garderoben. Tie-dye-tørklæder er en rigtig god måde at introducere …

  • Hvert år, på dagen for Oscar-uddelingen, sender min ven Alex sin personlige top ti-liste over film, han har set i det forgangne år. Det er en fantastisk liste, fyldt med …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje