Opskrift: Dalgona Kaffe

Opskrift: Dalgona Kaffe

Tilbage i 2020 tog den koreanske dalgona-kaffe verden med storm, for derefter stille og roligt at gå i glemmebogen, og i dag ser man den kun sjældent hist og her. Det er virkelig en skam, for det er en fantastisk sommerdrik, lidt som almindelig iskaffe, men 1000 gange bedre.

Man blander lige dele pulverkaffe, sukker og kogende vand og pisker det til et luftigt skum, som man derefter hælder på toppen af et glas mælk med isterninger. Superlækkert og let at lave.

Smagen af kaffeskummet minder om dalgona, som er en slags traditionel koreansk slik lavet af bagepulver og sukker. Nogle af jer husker måske dalgona fra Squid Game? I videoen nedenfor pynter jeg min dalgona-kaffe med en hjemmelavet dalgona-slikkepind. Dalgona smager lidt som brændt karamel, og passer rigtig godt til kaffe-smagen. Og ja, jeg ved godt at mit dalgona-slik er megagrimt 🙂

Noter

Hvis din kaffe-skum er for tung og ikke så luftig, som du ønsker, kan du prøve at tilføje lidt mere vand og sukker til blandingen.

Selvom du kun vil lave et enkelt glas dalgona-kaffe, foreslår jeg, at du følger denne opskrift som er til to glas, da det er meget lettere at få skummet fint og luftigt, når der er mere kaffeblanding at piske.

Dalgona-kaffe serveres normalt iskold, men du kan også lave en varm version. Undlad isterningerne og tilsæt varm mælk til glasset, før du topper med dalgona-skummet.

Hvis du vil prøve at lave din egen dalgona-slikkepind, finder du min opskrift på dalgona-slik her, men i stedet for én stor skefuld dalgona-masse, arrangerer du 3-4 mindre skefulde på en lige linje, lægger pinden ovenpå, og flader dem derefter ud med et glas.

..og en lille advarsel

Dalgona-kaffe er megalækkert, og man kommer hurtigt til at drikke flere kopper om dagen, men man skal huske at der der altså er piv-meget koffein i hver kop. Jeg brugte Nescafé Gold, som har et koffein-indhold på 50-90mg pr teskefuld. Da jeg lavede min første portion Dalgona-kaffe, puttede jeg næsten al skummet (dvs 5 spsk pulverkaffe) i en kop. Det smage supergodt, så jeg drak hele koppen, og kom først bagefter til at tænke på, at det svarede til, at jeg havde drukket sådan cirka 10 kopper sort kaffe i et hug:) 

Opskrift: Dalgona Kaffe

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Drikke, kaffe
Portioner

2

glas

Tilbage i 2020 tog den koreanske dalgona-kaffe verden med storm, for derefter stille og roligt at gå i glemmebogen, og i dag ser man den kun sjældent hist og her. Det er virkelig en skam, for det er en fantastisk sommerdrik, lidt som almindelig iskaffe, men 1000 gange bedre.

Ingredienser

  • 3 spsk pulverkaffe

  • 3 spsk sukker

  • 3 spsk kogende vand

  • 2 ½ dl mælk

  • Isterninger

  • Valgfrit: Dalgona på pind til dekoration

Sådan gør du

  • Hæld sukker, pulverkaffe og kogende vand i en skål. Pisk kaffeblandingen med en håndmixer, indtil den bliver tyk og cremet. Dette tager cirka 3-5 minutter. Start ved lav hastighed og øg gradvist til høj hastighed. Du kan også piske blandingen i hånden med et piskeris, men det tager længere tid og kan være ret hårdt for armen:)
  • Fyld glassene ca. 3/4 med isterninger. Hæld mælk i glassene op til ca. 2 cm. fra kanten
  • Valgfrit: Tilføj en dalgonaslikkepind til hvert glas.
  • Læg skummet over mælken i glassene. Brug ca. 2 spsk skum til hvert glas.
  • Server dalgonakaffen som den for en flot, lagdelt effekt, eller rør de to lag sammen inden serveringen for en mere balanceret smag.

Her finder I min opskrift på Dalgona-slik

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop