Beijing: Pekingand på Private Kitchen

Private Kitchen, Pekingand i Beijing

En af mine venner fra Sverige, som læste kinesisk i Beijing sidste sommer, havde anbefalet, at jeg prøvede Pekingand på Private Kitchen, som skulle være helt i en klasse for sig. I aftes bevæbnede jeg mig derfor med Google Maps og begav mig ud for at finde restauranten

Private Kitchen viste sig at ligge i en stor kontorbygning/shoppingcenter, og så rigtig fancy ud udefra. Jeg vovede mig dog indendørs og bad en dame klædt i punk fra top til tå om et bord for 1 person. ”A table for 1?!?!” nærmest råbte hun tilbage. Skulle lige til at sige, at jeg da godt kunne tage et større bord, så min usynlige ven Svipper og hans venner også fik plads, men misbilligende viste hun mig hen til det dårligste bord i restauranten.

Da menuen kom sagde jeg, at jeg gerne ville prøve Pekinganden, men at jeg også kunne tænke mig en småret af en art, og spurgte om der var noget hun kunne anbefale. ”Meat or vegetable” bjæffede den lyserøde dame og jeg svarede, at lidt grøntsager lød som en god ting. Hun slog op på siden med grønsagsretter og gjorde en ligegyldig bevægelse med hånden ned over menuen, så jeg havde ikke nogen videre lyst til at udspørge hende yderligere om husets specialiteter og bestilte blot det øverste på menuen; græskar med selleri.

Der gik ikke mere end 10 minutter før retterne blev serveret, og maden kunne der ikke sættes en finger på. Anden var perfekt, sprød og saftig og ikke spor fed og hoisinsaucen var helt utrolig god. Græskaret viste sig også at være et godt valg, for det smagte rigtig godt sammen med pandekagerne og kunne fungere lidt som stand-in for det andet fyld, som der ikke var så meget af.

Jeg sidder derfor tilbage med vældigt ambivalente følelser angående Private Kitchen. Maden var helt i top, og omgivelserne var også rigtig hyggelige med store fløjlsbeklædte møbler, papirdrager i taget og hyggebelysning. Prisniveauet var yderst rimeligt (78yuan for en halv and med pandekager), men eftersom betjeningen pendlede mellem at være ligegyldig og direkte uhøflig, så har jeg svært ved at forestille mig, at jeg vil besøge Private Kitchen igen.

Min Beijing Blog

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Mitzie Mee Shop