Umeboshi – Surt, salt og helt uimodståeligt

Umbeboshi

En ume er en slags mellemting mellem en abrikos og en blomme, og i Japan fermenterer man den med havsalt og får en snack, umeboshi, der både er hvinende sur og hamrende salt.

Første gang jeg smagte umeboshi var da jeg delte kollegiekøkken med Mari, som var udvekslingsstudent fra Sapporo i Japan. En aften fandt hun en pose frem og spurgte, om jeg ikke havde lyst til at smage denne her japanske specialitet, som hun havde haft med hjemmefra. De små brune klumper så ikke særligt appetitlige ud, men jeg tænkte at det ikke kunne skade at smage, så jeg tog en i munden. En eksplosion af salt og surt bredte sig i min mund, og de første sekunder måtte jeg kæmpe for ikke at spytte det hele ud igen.

Da mine smagsløg var kommet sig over det første chok, tegnede der sig dog et mere nuanceret billede af en kompleks smag, fyldt med umami, som faktisk slet ikke var så tosset. Næste gang Mari fik umeboshi-forsyninger hjemmefra behøvede hun derfor ikke spørge to gange, og i dag er umeboshi en af de ting, jeg altid køber med mig hjem, når jeg selv besøger Japan.

Man kan spise umeboshi som en snack uden noget som helst andet, og det skulle efter sigende være rigtig godt mod tømmermænd. Ellers smager umeboshi også rigtig godt ovenpå en skål med ris eller som krydderi i saucer og marinader. En virkelig underlig, men også stærkt vanedannende snack, som jeg slet ikke kan få nok af.

En klassisk variation af umeboshi er at sylte blommerne med rød shiso, hvilket giver dem en karakteristisk dybrød farve og en esktra smagsnuance. Shiso (紫蘇) er en japansk urt fra myntefamilien med en kompleks smagsprofil, der bedst kan beskrives som en blanding af basilikum, mynte og anis med en let kanelagtig undertone.

Jeg er helt vild med umeboshi sammen med ris, som I kan se i videoen nedenfor:

Reklame
Hoteller i Tokyo

Tokyo er en by, hvor tradition møder teknologi, og det afspejler sig også i byens hoteludvalg. Uanset om du drømmer om en overnatning i et luksushotel med udsigt over skyline, et moderne capsule hotel, eller en ryokan med klassisk japansk gæstfrihed, finder du det i Tokyo. Byen byder på et væld af muligheder for enhver smag og ethvert budget – fra travle shoppingområder i Shibuya og Shinjuku til de mere rolige kvarterer som Asakusa. 

Affiliate link – jeg kan få en lille kommission, hvis du køber via linket, uden ekstra omkostninger for dig.
Min danske YouTube-kanal med opskrifter, rejsevideoer og meget mere 🇩🇰

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tokyo

  • Tokyo er ekstrem på mange måder og det gælder ikke mindst relationen mellem kvinder og mænd. På de fleste budgethoteller er det ikke usædvanligt at finde telefonbogstykke, illustrerede kataloger med …

  • Mens K-Beauty (koreanske skønhedsprodukter) går sejrsgang verden over, har J-Beauty (japanske skønhedsprodukter) levet en noget mere anonym tilværelse med en trofast fanbase hos sit kræsne japanske hjemmemarked. K-Beauty er kendt …

  • Hvad spiser man i Japan?

    by Mitzie Mee

    Når jeg er i Japan kan jeg spise sushi til morgen, middag og aften og måske en skål ramen og lidt mochi til dessert. Jeg mistænker dog, at det nok …

  • Jeg er jo ikke nogen større sightseeing-haj, og mange turister på ét sted giver mig røde knopper. Det er ganske enkelt mere mig at spadsere lidt rundt på må og …

  • Det er svært at kede sig i Tokyo, for der er simpelthen så mange ting man kan lave og steder man kan se. Her er mine forslag til de sjoveste …