Kakigori er en japansk dessert bestående af små, lette snefnug som skrabes fra en blok af klar is. Det er næsten som at spise en snebold af nyfalden sne, og det er noget af det mest forfriskende man kan indtage på en varm sommerdag.
I sommermånederne finder man kakigori over hele Tokyo, men den bedste får man på de særlige kakigori-caféer, som udelukkende specialiseret sig i den traditionelle japanske spise.
Nogle af dem har eksisteret siden tidernes morgen, men nye kakigori-steder åbner hele tiden, og mange af dem har tilsat lidt nytænkning til konceptet. En af disse er Yelo i Roppongi, og det var her, jeg kiggede forbi en varm dag i juli, hvor temperaturen var oppe omkring de 40 grader og en portion iskold sne virkede som en rigtig god idé.
Avocado Mascarpone, Tiramisu og Mango Lassi var blot nogle af de smagsvarianter man kunne vælge imellem og alle sammen lød jo lige fristende. Det var umådeligt svært at beslutte sig, men jeg endte til sidste med at bestille en Pastels! som var den flotteste omgang pink sneflager drysset med Oiri, en slags bløde sukkerkugler fra Kagawa. Ved siden af var der et lille glas med kondenseret mælk med smag af rose og vanilje. Mælken skulle hældes over kakigorien lige inden man spiste den, og gav isen den lækreste cremede smag. おいしいです!
Yelo, Patio Roppongi 1F, 5-2-11 Roppongi, Minato, Tokyo
Adresse på japansk: イエロ, 六本木5-2-11, パティオ六本木1F, 東京都 〒106-0032