Hvis I spørger mine venner hvad som er min signature dish, er jeg ret sikker på at de fleste ville svare ”de der friske forårsruller med and”. Rullerne er nemlig superlækre og så hurtige at lave, at de længe har været mit førstevalg, når der skal en hurtig snack på bordet eller når jeg er inviteret til sammenskudsgilde.
Anderullerne smager dejligt med de fleste asiatiske saucer, men se om I kan få fingre i rigtig japansk goma-sauce (helst den fra Kewpie) , da den søde sesamsmag er fantastisk sammen med andebrystet. Rullerne smager bedst helt frisklavet, men de kan godt overleve i køleskabet i et par dage.
Ingredienser (12 ruller)
1 stort andebryst (400g) eller 2 små.
50g risnudler (tørvægt). Det svarer til 1 firkant/lag
1 finthakket skalotteløg
1 avocado
½ agurk
12 ark rispapir
Frisk babyspinat
Frisk koriander
Dip (goma, hoisin sauce, peanutsauce eller hvad du måtte have lyst til)
Sådan gør du:
Steg andebrystet. Jeg plejer først at brune brystet med skindet nedad i en stegepande i 5-10 minutter ved høj varme. Derefter lægger jeg det i et fad, som jeg placerer i en forvarmet ovn (ca. 200°) i 15-20 minutter. Når andebrystet er færdigstegt tages det ud af ovnen og hviler derefter i 10 minutter. Det skal lige nævnes at andebrystet på billederne kun er tilberedt i ovnen. Jeg glemte, at jeg havde sat det i ovnen og gik ud for at handle, så det fik næsten en time, og ser derfor lidt tørt ud:)
Under tiden andebrystet hviler kan du forberede risnudlerne og de andre ingredienser:
Bring 1 liter vand i kog og hæld det over nudlerne. Når nudlerne er blevet bløde efter et minuts tid hældes vandet fra.
Skær andebrystet i skiver. Jeg kan godt lide skindet og fedtet nedenunder, men hvis det ikke lige er noget for dig, kan du altid skære det af.
Hak skalotteløget fint. Hak korianderen og skær avocadoen i skiver. Skær agurken i tynde stave af 4-5 cm længde.
Forbered en stor skål med varmt vand og et skærebræt. Plastikskærebrætter er bedst, da dem af træ let får rullerne til at klistre fast, hvis man ikke hele tiden sørger for at hælde vand over.
Dyp et ark rispapir i vandet og vent til det bliver blødt. Derefter tager du det op og placerer det på skærebrættet. Du skal ikke lade det blive i vandet for længe, da rispapiret hurtigt bliver gelé-agtigt og svært at håndtere.
Læg lidt risnudler, andebryst, avocado, spinatblade og agurk på midten af rispapiret. Tilsæt koriander og skalotteløg efter smag. Fold de to modstående sider ind over fyldet, og rul derefter det hele sammen. Det er lidt svært at forklare hvordan man gør, og jeg tror billederne og videoen beskriver fremgangsmåden bedre.
Tricket er at folde rullen ret stramt, samt lade være med at lægge for meget fyld i hver rulle. Det kan godt drille lidt i starten, men man kommer hurtigt efter det. Giv det et forsøg eller to, og jeg er sikker på at du vil blive en superskarp rispapirshaj. Derudover kan du jo altid spise de grimmeste ruller og sikre dig, at smagen er, som den skal være.