Opskrift: Pho Ga – Vietnamesisk nudelsuppe

Opskrift: Pho Ga - Vietnamesisk nudelsuppe

 Tina: Jeg har for nyligt været til madlavningskursus hos Mama Le (alias min mor). Hun har lært sig selv at tilberede vietnamesiske retter ved at huske tilbage på de vidunderlige retter, som hun spiste da hun boede i Vietnam for 34 år siden.

Vietnamesisk mad tager en masse forberedelse og alt er skåret til perfektion. Pho (udtales “fouh”) er en traditionel klar nuddel suppe fra Vietnam. Suppen er traditionelt kogt på enten kylling eller oksekød knogler og serveret med kød, ris, nudler, bønner spirer og urter.

Den fremtrædende smag i pho fonden kommer fra stjerne anis, cassia bark (asiatisk kanel) og fiske sauce, men den ekstra dybde i smagen kommer fra de grillede løg, ingefær og hvidløg. Denne metode tilføjer et strejf af røgelse til din pho.

Min mor fortalte mig, at fonden smager endnu bedre hvis du lader fonden trække i til næste dag i køleskabet. Fedtet vil stige til toppen af fonden og hærde. Jeg foretrækker at fjerne det værste fedtlag af fonden, men det er et spørgsmål om præference.

Denne opskrift er fra 2hungrybirds.com som er en opskriftblog på engelsk, som jeg driver sammen med min veninde Tina.

Opskrift: Pho Ga – Vietnamesisk nudelsuppe

Recipe by Tinas mor Course: Suppe, Nudler
Portioner

4-6

portioner

Ingredienser

  • 1 1 hel kylling, helst økologisk, fritgående kylling

  • 1 1 stort løg, delt I midten og grillet over et gasblus eller en brænder

  • 5 5 hele fed hvidløgs grillet over et gasblus eller en burner

  • 7-8 cm lang ingefær, skåret i halve på langs og knust med en kød tenderiser eller en stor kniv

  • 2 store gulerødder, skæres i tredjedele til at passe i puljen

  • 1 1 porre, skåret i halve, vasket og rengjort

  • 2 2 stjerneanis

  • 1 1 stykke (7cm x 3.5 cm) cassia bark (Vietnamesisk kanel). Hvis du ikke kan finde det så kan det udelades

  • 1 tsk 1 friskkværnet hvid peber

  • 3-5 spsk 3-5 fish sauce

  • 1-2 spsk 1-2 salt

  • Tilbehør. Serveres med suppen
  • 1 1 pakke tørret pho ris nudler (de kommer i forskellige bredder, så det er et spørgsmål om præference)
    Bønnespirer

  • Limebåde (pres saften i suppen)

  • Mynteblade

  • Koriander (groft hakket)

  • Løg (skåret i tynde skiver)

  • Fish sauce (hvis fonden ikke er salt nok)

  • Ekstra tilbehør og saucer (kan udelades, men mine foretrukne)
  • Jalapeño skåret i tynder skiver

  • Hjertesalat skåret i mindre stykker

  • Thai basilikum blade

  • Stegte løg

  • Sriracha chili sauce

  • Hoisin sauce

  • Rejer

Sådan gør du

  • Vask og rengør indersiden og ydersiden af din kylling og læg den i en stor gryde med bryst siden opad.
    Grill løg, hvidløg og ingefær over et gas komfur eller med en gas brænder (den type du bruger til at lave crème brûlée) indtil de er godt forkullede (50% sort) og læg dem i gryden med resten af ingredienserne. Tilsæt vand til det dækker kyllingen.
  • Dæk gryden med et låg og kog vandet ved høj varme. Når vandet begynder at koge, sluk komfuret (Fjern under ingen omstændigheder låget) og lad kyllingen koge videre i 40 min. Denne metode tilberede kylling til perfektion.
  • Fjern kyllingen fra fonden og lad den køle af. Når den er kold nok til at håndtere skær alt kødet fra kylling put knoglerne tilbage I fonden. Riv kødet I strimler med dine fingre og opbevar kødet i køleskabet.
    Lad fonden simre i 1 ½ time med knoglerne.
  • Hvis du gerne vil give fonden ekstra smag så kan du lade suppen køle ned og derefter lade det sidde i køleskabet natten over. Hvis du er utålmodig så kan du vælge at springe dette trin over.
  • Forbered nudlerne ved at sætte dem i blød i varmt vand i ca 30 minutter.
  • Forbered grøntsagerne ved at skære løg og jalapeño I tynde skiver, pil mynte bladene af stilken, og  hak korianderne groft. Vietnameserne kan ikke lide rødderne på bønnespirerne, så de vil bruge tid på at fjerne rødderne på hver enkelte lille spire. Tålmodighed belønner dog i sidste ende. Arranger grøntsagerne på et flot fad.
  • Si suppen ved hjælp af en klæde og sky fedtet af fonden. Dette vil gøre suppen helt klar. Tilsæt fiskesovs og salt efter smag og behag.
  • Lige før servering, hæld kogende vand over nudlerne. Dette vil varme nudlerne op så din pho fond ikke taber varmen ved servering.
  • Læg en lille mængde nudler i hver skål, og tilsæt den varme suppe i skålen. Nudlerne vil koges til al dente. Tilsæt de revede strimler af kylling på toppen og server.
  • Server fadet med grøntsagerne og urterne ved siden af, så folk kan vælge deres præference.
  • Hvis du ønsker at følge den autentiske vietnamesiske metode, så lav en lille skål ved siden af med enten hoisin sauce eller fiske sauce til at dyppe kødet fra din suppe i. Chúc ngon miệng! (Velbekomme)

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop