Opskrift: Min mors hyldeblomstsaft

Elderflower syrup

Her forleden kom jeg til at tænke på, hvornår det egentlig var, at hyldeblomsterne gjorde deres indtog i danske sommerdrikke? Jeg kan ikke huske hyldeblomstsaft fra min barndom men til gengæld har jeg et meget klart minde af hyldebBÆRsaft, som var noget af det værste jeg vidste. I dag er hyldeblomstsaft overalt, og skulle jeg beskrive smagen af dansk sommer, så ville det helt sikkert være med et strejf af hyldeblomst.

Jeg er ellers ikke den store saft- og syltetøjsmager, men det er min mor heldigvis, og det er jo skønt, når man en kold efterårsdag kan varme sig lidt saft, som smager af sommer og godt vejr.

Min mor bruger Atamon som konserveringsmiddel, men der har været en del debat (specielt i USA) om brugen af Atamon (og det aktive stof natriumbenzoat) nu er sundhedsskadeligt. Jeg har derfor udeladt Atamon fra opskriften, men vil man have saft, der kan holde sig et års tid, skal man tilsætte konserveringsmiddel.

Her er opskriften:

Min mors hyldeblomstsaft (2 flasker):

750g sukker

1 liter vand

Hyldeblomster (fjern de tykke stilke så godt det går))

Saft fra 3 citroner

Frugt og bær efter eget valg. Forslag: Rabarber, citron, appelsin, ribs.


Kog sukker og vand til sukkeret er helt opløst.

Hæld blandingen over i en stor skål.

Tilsæt hyldeblomster, bær og frugt.

Dæk skålen til og sæt den i køleskabet i 3 dage. Rør rundt af og til.

Hæld blandingen gennem en si eller et stofstykke.

Hæld safte på flasker.

Drik indenfor en uge (hvis du ikke har tilsat Atamon eller andet konserveringsmiddel).

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

Mitzie Mee Shop