Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje.
Mange vil nok mene, at koldskål er en dessert, men spørger man min far, så er koldskål også aftensmad (han spiser gerne 3 portioner ad gangen), og har man godt med kammerjunkere og jordbær ovenpå, så mætter koldskål faktisk ganske godt.
Hvis I har mod på at bage jeres egne kammerjunkere, så finder I min opskrift her:
Opskrift på kammerjunkere til koldskål >>
Opskrift: Gammeldags koldskål med tykmælk
Course: Dessert, OpskrifterCuisine: Danmark4
portionerKoldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje.
Ingredienser
æggeblommer
sukker
vaniljestang
citronsaft (~ ½ citron)
tykmælk
kærnemælk
Sådan gør du
- Vaniljesukker: Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og brug en bredbladet kniv eller bagsiden af en ske til at blande vaniljekorn og sukker.
- Pisk æggeblommer og vaniljesukker godt sammen. Sørg for at sukkeret er helt opløst.
- Tilsæt citronsaft.
- Tilsæt tykmælk og kærnemælk og pisk det hele godt sammen.
- Lad koldskålen køle af en times tid eller mere i køleskabet.
- Servér med kammerjunkere og jordbær.