Opskrift: Gammeldags koldskål med tykmælk

Opskrift: Gammeldags koldskål

Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje.

Mange vil nok mene, at koldskål er en dessert, men spørger man min far, så er koldskål også aftensmad (han spiser gerne 3 portioner ad gangen), og har man godt med kammerjunkere og jordbær ovenpå, så mætter koldskål faktisk ganske godt.

Hvis I har mod på at bage jeres egne kammerjunkere, så finder I min opskrift her:

Opskrift på kammerjunkere til koldskål >>

Opskrift: Gammeldags koldskål med tykmælk

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Dessert, OpskrifterCuisine: Danmark
Portioner

4

portioner

Koldskålssæsonen er her, og jeg tænkte derfor, at jeg ville dele min mors opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk, æggeblommer og rigtig vanilje.

Ingredienser

  • 2 æggeblommer

  • 4 spsk sukker

  • 1 vaniljestang

  • 2 tsk citronsaft (~ ½ citron)

  • ½ l tykmælk

  • ½ l kærnemælk

Sådan gør du

  • Vaniljesukker: Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og brug en bredbladet kniv eller bagsiden af en ske til at blande vaniljekorn og sukker.
  • Pisk æggeblommer og vaniljesukker godt sammen. Sørg for at sukkeret er helt opløst.
  • Tilsæt citronsaft.
  • Tilsæt tykmælk og kærnemælk og pisk det hele godt sammen.
  • Lad koldskålen køle af en times tid eller mere i køleskabet.
  • Servér med kammerjunkere og jordbær.

Min danske YouTube-kanal med opskrifter, rejsevideoer og meget mere 🇩🇰

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

  • Salatblade med stegt andebryst er virkelig lækkert som forret eller snack, for kombinationen af salt og sødt, sprødt og cremet, er slet ikke til at stå for. Det er nydelse …

  • Bibimbap er en rigtig koreansk klassiker. Direkte oversat betyder bibimbap “blandet ris” og det fanger konceptet meget godt, da bibimbap er ris serveret med forskellige slags grøntsagstoppings, som arrangeres i …

  • Hindbærsnitten er en rigtig dansk klassiker, og de lækre snitter med hindbærsyltetøj er faktisk ikke særlig svære at lave. Jeg synes at de hindbærsnitter man køber hos bageren ofte er …