Opskrift: Burmesiske te-kager

Opskrift: Burmesiske te-kager

Burmesiske te-kager (Bamar Kate Mote) er en traditionel snack fra Myanmar. De små kager nydes ofte sammen med te og serveres, når folk samles for at hygge sig. De kan findes på lokale markeder, på caféer og hos gadekøkkener rundt om i Myanmar.

De burmesiske te-kager var en af de første ting, som jeg prøvede hos Tea Garden i Mae Sot, og med tiden er de blevet en af de ting, jeg altid bestiller, hvis jeg er hos Tea Garden om eftermiddagen og trænger til noget sødt i timerne inden aftensmad.

Tekagerne tilberedes i en steamer og får en fin, let fugtig konsistens, som jeg virkelig godt kan lide. De smager bedst serveret varme, direkte fra steameren, sammen med en kop kaffe eller te.

Opskrift af Chef Nge-Nge, Tea Garden Restaurant ved Borderline Collective i Mae Sot.

Opskrift: Burmesiske te-kager

Recipe by Nge-Nge – Tea Garden i Mae Sot
Course: BagningCuisine: Myanmar
Antal

4

kager

De burmesiske te-kager var en af de første ting på menuen, som jeg prøvede hos Tea Garden i Mae Sot, og med tiden er de blevet en af de ting, jeg altid bestiller, hvis jeg er hos Tea Garden om eftermiddagen og trænger til noget sødt i timerne inden aftensmad.

Ingredienser

  • 2 spsk hvedemel

  • 3 spsk ristet kikærtemel

  • 1 æg

  • 1 spsk sukker

  • ¼ tsk bagepulver

  • 1 tsk olie

  • ¼ tsk salt

  • ½ kop vand

  • ½ tsk sorte sesamfrø

Sådan gør du

  • Bland hvedemel, kikærtemel, sukker, bagepulver og salt.
  • Tilsæt æg, olie og vand til blandingen.
  • Fordel dejen jævnt i fire små tekopper (se fotoet nedenfor for at få en idé om størrelsen). Sørg for, at kopperne kan gå i steameren uden at tage skade.
  • Drys med sesamfrø på toppen af dejen til pynt.
  • Placer tekopperne i en steamer og damp dem i cirka 15 minutter.
  • Tag kagerne ud af tekopperne og server dem varme.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opskrifter

  • Bibimbap er en rigtig koreansk klassiker. Direkte oversat betyder bibimbap “blandet ris” og det fanger konceptet meget godt, da bibimbap er ris serveret med forskellige slags grøntsagstoppings, som arrangeres i …

  • Hindbærsnitten er en rigtig dansk klassiker, og de lækre snitter med hindbærsyltetøj er faktisk ikke særlig svære at lave. Jeg synes at de hindbærsnitter man køber hos bageren ofte er …

  • Hvis der fandtes en skønhedskonkurrence for rødder, så ville ingefæren sikkert ligge og kæmpe om sidstepladsen sammen med knoldsellerien og jordskokken. Jeg syntes i lang tid at ingefær smagte lidt …