Bagt camembert er perfekt til en hyggeaften med veninderne. Den varme smeltede ost kan styles på mange forskellige måder og passer godt med de fleste slags marmelade. Man kan servere den bagte camembert alene, men den tager sig også rigtig godt ud på et ostebord, sammen med lidt nødder, tørret frugt og oliven.
Noter
Prøv at se, om du kan få fat i en af den slags camembert-oste, der kommer i en lille træ-æske, som du kan bage den i. Hvis din camembert er uden æske, kan du bage den i et lille ildfast fad eller pakke den ind i bagepapir og bage den på en bageplade.
På billederne har jeg anvendt en savory appelsinmarmelade, og hvis du kan få fat i en appelsinmarmelade, som er mere salt og krydret end sød (ved ikke hvordan man bedst oversætter savory til dansk), er det super, men ellers kan du evt. drysse med lidt god salt for at nedtone det søde.
Du kan også lave den bagte camembert med honing eller knuste hvidløgsfed samt friske urter og nødder.
Servér med kiks eller gourmetknækbrød til at dyppe i den smeltede ost.