Hvordan vælger man den rigtige øjencreme?

Hvordan vælger man den rigtige øjencreme? Beauty Blog

Kigger man på pris i forhold til kvantitet, så er de små krukker med øjencreme ofte blandt de dyreste af de hudplejeprodukter vi har hjemme på hylden i badeværelset. Men er øjencreme overhovedet nødvendigt? Og hvordan vælger du den helt rigtige øjencreme for dig?

Øjencreme er uden tvivl en nødvendig og vigtig del af din hudplejerutine. Huden omkring øjnene er noget af den tyndeste hud, vi har på kroppen, så din sædvanlige ansigtscreme vil i mange tilfælde være for tung og voldsom for de sarte øjenomgivelser. Derfor kræver denne del af ansigtet særlig omsorg og produkter skræddersyet specielt til dette.

Skal man vælge gel eller creme?

Øjencreme kommer overordnet i to formater: Gel eller creme. Cremer er ofte lidt tungere og mere fede end gels, som kan føles mere kølende og lette på huden. Ser man bort fra konsistensen, så kan man finde samme slags aktive stoffer i begge typer, og således opnå samme performance fra en gel som fra en creme, så vælg den konsistens du har det bedst med.

Selv foretrækker jeg en gel om morgenen, hvis jeg skal lægge makeup, og en creme med maskeegenskaber om aftenen, hvor jeg kan lægge et tykkere lag, som rigtig kan få love at trænge ind og virke over natten.

Hvilken øjencreme er den rigtige for mig?

De fleste moderne øjencremer er som minimum fugtgivende, og de dyrere af slagsen, har derudover også ingredienser der kan afhjælpe et eller flere problemområder. Det er let at blive overvældet, når der er 100 forskellige cremer med 100 forskellige egenskaber at vælge imellem, og det er let at overbevise sig selv om, at man har brug for dem alle sammen, for har du ikke både nogle fine linjer, du gerne vil mindske? Og mørke rande? Mit bedste råd er at fokusere på det, der er vigtigst for dig at gøre noget ved, og så gå efter en creme, som er målrettet mod dette.

Er det kampen mod fine linjer og løs hud, der står øverst på din liste? Så skal du vælge en øjencreme med retinol eller andre ingredienser som er kendte for at være effektive mod rynker.

For os med asiatisk baggrund, så er hyperpigmentering og melasma ofte noget, vi døjer med, når vi bliver ældre, og det er der også cremer, der kan hjælpe med. Se efter cremer som har “brightening” effekt, som gør hudtonen mere jævn.

Har du tendens til at vågne op med hævet hud omkring øjnene (ikke kun efter en sen aften i byen), og føler du, at øjenomgivelserne ofte ser trætte og irriterede ud? Så skal du se efter beroligende ingredienser som kamille, aloe vera og grøn te.

Har du sensitiv hud er dette ofte endnu mere udpræget, når det gælder huden omkring øjnene. I dette tilfælde gælder det om ikke at vælge for skrappe ingredienser, der kan forårsage irritation, og spørg evt. din hudlæge om der er ingredienser du bør undgå. Vælg altid uparfumerede cremer og test altid cremen på undersiden af armen, før du anvender den på huden omkring øjnene.

Reklame for Mitzie Mee + Schwanen Garten

Jeg er blevet rigtig glad for Schwanen Gartens Antioxidant Eye Cream, som er en gel-øjencreme, pakket med aktive ingredienser. Den trænger hurtigt ind i huden, så man kun behøver at vente et par minutter, før man kan lægge øjenmakeup. 

Schwanen Garten

Clean beauty fra Korea

Effektiv koreansk hudpleje med naturlige ingredienser. 

Beauty & Wellness

  • Et af de punkter, hvor koreansk hudpleje adskiller sig væsentligt fra dansk hudpleje er selve rensningen af huden. Hvor vi i Danmark oftest bare anvender et enkelt renseprodukt, er det …

  • Jeg er en af dem der altid har døjet rigtig meget med tørre læber, specielt i vinterhalvåret, eller på lange flyvninger, hvor mine læber blev knastørre, og huden kunne pilles …

  • K-beauty er blevet kæmpestort, men hvad er det egentlig? Og hvordan adskiller koreansk hudpleje sig fra dansk hudpleje? Min veninde April er fra Sydkorea, men hun har boet i New …

  • Om Schwanen Garten

    by Mitzie Mee

    Schwanen Garten blev startet af to koreanske forskere, Sung Hyun og Suan, som mødte hinanden under et udvekslingsophold i Skt. Petersborg for over 25 år siden. Parret giftede sig, men …

  • Jeg har tidligere skrevet om Ebenezer i New York her på bloggen, da det er absolut bedste sted jeg har prøvet for lash extensions, og det eneste sted, som får …