
Hong Kong er fyldt med skyskrabere, og det gik hurtigt op for mig, at nogle af byens bedste restauranter ligger højt over gadeplan – ofte gemt inde i et shoppingcenter.
Mandag aften mødtes jeg med M og hendes veninde på hotpot-restauranten Budaoweng, som ligger på 23. etage i iSquare-bygningen. Det er uden tvivl en af de flotteste hotpot-restauranter, jeg har været på, og udsigten over byen var helt fantastisk.
Vi bestilte oksekød, dumplings, tofu, forskellige slags grøntsager – og struds(!). Derudover fik vi en yin-yang-gryde med to slags bouillon: en mild og en stærk. Ved bordet blev der sat et fad med forskellige saucer, olier og krydderier, så vi selv kunne blande vores egne dips. Jeg lavede en blanding med peanut og hvidløg, som især passede perfekt til strudsekødet. Det havde en delikat og saftig smag, som overraskede mig positivt.
Jeg ved ikke, om det er fordi jeg ser kinesisk ud, men på restauranter og i butikkerne i Hong Kong taler alle automatisk kinesisk til mig. Og når jeg siger, at jeg ikke forstår, svarer de bare ved at tale endnu højere, som om det nok skal trænge igennem på et tidspunkt, hvis bare de gentager det længe nok. Det er lidt komisk – og nogle gange også lidt trættende.
Restauranten var fyldt med lokale, og personalet talte kun meget lidt engelsk, så jeg var virkelig glad for, at M og hendes veninde kunne tage sig af bestillingen. Det gjorde hele oplevelsen meget nemmere.
Det var et helt fantastisk måltid, selvom den stærke suppe viste sig at være meget stærk. Jeg fik både tårer i øjnene og ild i halsen, og M kunne fortælle, at det skyldtes Szechuan-peber – de små sorte peberkorn, man absolut skal undgå, medmindre man er virkelig hardcore. Jeg holdt mig fra den stærke del resten af aftenen. Hellere sikker end stærk.
Jeg synes, hotpot er et genialt koncept. Der er noget hyggeligt og socialt over at sidde sammen og tilberede sin mad ved bordet – især når maden smager så godt, som den gjorde på Budaoweng. Det blev en af de aftener, man ikke glemmer lige med det samme.
Budaoweng, 23/F, iSQUARE, 63 Nathon Road, Tsim Sha Tsui, Hong Kong


