Koreansk mad har længe været superhot i New York og der er åbnet mange nye restauranter. Med så mange valgmuligheder kan det være svært at overskue, hvor man skal starte, så jeg har spurgt min veninde April, som oprindeligt er fra Seoul, om hun ikke kunne fortælle os hvilke koreanske restauranter i New York, som hun synes er allerbedst lige nu:
Rib No. 7
Rib No.7 er en ny koreansk bbq-restaurant kendt for marineret kød i særklasse. Jeg plejer ellers at foretrække kød, der ikke er marineret, men Rib No. 7’s Dressed up Ooodae Galbi (marineret prime aged rib) er fantastisk. I Korea spiser man fried rice efter barbecue, og på Rib No. 7 kan man bestille fried rice, som tilberedes ved bordet med stegefedtet fra barbecuen, så husk at gemme appetit til denne delikatesse.
Rib No. 7, 32W 33rd Street (between Broadway and 5th Ave), Koreatown, New York
Samwon Garden Korean BBQ
Koreatown ligger lige i hjertet af Manhattan, så det er let at komme dertil, og området er meget populært blandt turister. Maden i Koreatown er dog ofte ret vestlig og ikke særlig autentisk, men der er visse undtagelser. En af dem er Samwon Garden Korean BBQ, som er en koreansk restaurant fra Seoul. Restauranten har lige åbnet en filial i Koreatown, og den er meget populær blandt koreanere. Navnet til trods serverer Samwon Garden Korean BBQ også almindelig koreansk mad, og altså kke kun Korean BBQ, og deres frokosttilbud er også rigtig gode.
Samwon Garden Korean BBQ, 37 W 32nd St, Koreatown, New York
Yoon
Den originale Yoon-restaurant ligger i Busan i Korea, og den er enormt populær, og kendt i hele landet. Min far plejede at arbejde i Busan, så jeg har spist på Yoon sammen med ham ved flere lejligheder. Jeg blev derfor utroligt glad, da jeg fandt ud af, at den yngste af de tre sønner til ham der startede den originale restaurant, havde åbnet en filial af Yoon i New York.
Yoons signatur-ret er galbi uden marinade, og den smager himmelsk. En anden lækker ret, som jeg ofte bestiller, og som man ikke finder på særligt mange koreanske restauranter, er blæksprutte med ris.
Yoon, 8 West 36th Street, Midtown West, New York
Her name is Han
Maden på Her Name is Han er autentisk koreansk og meget traditionel, men omgivelserne er super cool og vældigt meget New York. Virkelig god mad.
Læs blogindlægget om Her Name is Han >>
Her name is Han, 17 E 31st St, Midtown, New York
Take 31
Take 31 er en koreansk izakaya. Den ligger lige ved siden af Her Name is Han, og de to steder har også den samme ejer. Koreanere drikekr sjældent uden også at spise noget, og på Take 31 serverer de lige den slags mad, som man har lyst til sammen med sin øl/soju/makgeolli. På tale om makgeolli, så er Take 31 kendt for deres særlige versioner med frugtsmag af den traditionelle koreanske risvin.
Take 31, 15 E 31st St, Midtown, New York
Atoboy
på Atoboy får man moderne koreansk fusionsmad når det er allerbedst. Er det bare mig eller bliver Atoboy bare bedre og bedre med tiden? Om aftenen kan man få en 3-retters menu for $46 hvilket jeg synes er en rigtig god pris.
Læs blogindlægget om Atoboy >>
Atoboy, 43 E 28th St, NoMad, New York
Oiji
Oiji er en moderne koreansk restaurant i East Village. Den er ekstremt populær lige nu, så uanset hvornår man kommer forbi er der er altid fuldstændigt fyldt. Prøv deres Honey Butter Chips, som er desserten alle snakker om:)
Oiji, 119 1st Avenue, East Village, New York
Jua
Jua er en koreansk fine dining-restaurant som åbnede midt under covid, og som har klaret sig rigtig godt. Maden er virkelig god og er ikke så krydret eller tungt marineret, som koreansk mad ellers kan være. De forskellige smagsnuancer er naturlige og diskrete, og repertoiret er moderne koreansk med enkelte fusions-elementer.
Tasting-menuen koster 130$ (marts 2022).
Jua, 36E 22nd Street, Flatiron, New York
Jeg ved godt det skulle handle om restauranter på Manhattan, men jeg syntes også lige at jeg ville nævne, at man finder det mest autentiske koreanske mad i Murray Hill i Flushing, Queens. Mange steder er menukortet kun på koreansk og personalet snakker ikke meget engelsk, så det kan være lidt af en udfordring, hvis man ikke taler koreansk.
Min veninde April i New York City
April er oprindeligt fra Seoul, men hun har boet de sidste 19 år i New York City, så hun kan med rette kalde sig en rigtig newyorker. Hun har dog ikke glemt sin kærlighed til det koreanske køkken, og er der nogen, der har styr på hvad der sker på den koreanske del af New Yorks restaurantscene, så er det hende. Vi har kendt hinanden siden 2017, og sammen har vi spist os igennem rigtig mange af New Yorks restauranter.