Bagt camembert er perfekt til en hyggeaften med veninderne. Den varme smeltede ost kan styles på mange forskellige måder og passer godt med de fleste slags marmelade. Man kan servere den bagte camembert alene, men den tager sig også rigtig godt ud på et ostebord, sammen med lidt nødder, tørret frugt og oliven.
Noter
Prøv at se, om du kan få fat i en af den slags camembert-oste, der kommer i en lille træ-æske, som du kan bage den i. Hvis din camembert er uden æske, kan du bage den i et lille ildfast fad eller pakke den ind i bagepapir og bage den på en bageplade.
På billederne har jeg anvendt en savory appelsinmarmelade, og hvis du kan få fat i en appelsinmarmelade, som er mere salt og krydret end sød (ved ikke hvordan man bedst oversætter savory til dansk), er det super, men ellers kan du evt. drysse med lidt god salt for at nedtone det søde.
Du kan også lave den bagte camembert med honing eller knuste hvidløgsfed samt friske urter og nødder.
Servér med kiks eller gourmetknækbrød til at dyppe i den smeltede ost.
Opskrift: Bagt Camembert med Appelsinmarmelade og Krydderurter
Course: Dessert, Opskrifter, Ost4
portionerBagt camembert er perfekt til en hyggeaften med veninderne, men den tager sig også rigtig godt ud på et ostebord, sammen med lidt nødder, tørret frugt og oliven.
Ingredienser
camembert (i træ-æske)
olivenolie
appelsinmarmelade
Friske krydderurter (forslag: timian, oregano eller rosmarin)
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 180ºC
- Hvis camemberten er i en træ-æske, tages osten op af æsken og eventuel plastik eller papiremballage fjernes. Derefter lægges osten tilbage i æsken igen. Hvis din camembert ikke kommer i en æske, kan du bage den i et lille ovnfast fad eller indpakket i bagepapir.
- Skær med en kniv på kryds og tværs på oversiden af osten så aromaen fra krydderurterne rigtig kan trænge ned.
- Dryp olivenolie over den snittede overflade og drys med krydderurterne.
- Placér osten på en bageplade med bagepapir (for at beskytte mod ost der smelter og løber over), og bag den i 15-20 minutter eller indtil osten er smeltet indeni og har et let gyldent strejf.
- Fordel appelsinmarmeladen jævnt på overfladen og servér med det samme.