Tokyo: Hvor skal man bo?

Tokyo er en af verdens dyreste byer, og en overnatning på et godt, centralt beliggende hotel kan sagtens koste en mindre formue. Derudover er Tokyo kæmpestor og metroen kører ikke om natten, så det er ekstra vigtigt, at man overvejer hvilket område man vil bo i, samt hvordan ens prioriteringer er, inden man reserverer hotel. Har man for eksempel tænkt sig, at man skal i byen hver aften, så skal man tænke på at det man eventuelt sparer ved at vælge et mindre centralt beliggende hotel, hurtigt blive brugt på udgifter til taxi.

Hostels i Tokyo holder generelt høj standard og har man ikke noget imod at sove i samme rum som andre, så er en seng på et hostel en rigtig god idé. Mange hostels arrangerer også sociale aktiviteter gennem ugen, så man kan lære andre rejsende at kende.

Capsule Hotels er en anden billig form for overnatning i Tokyo. Man lejer sig ind i en lille kapsel, som er udstyret med radio og stik til computeren. Badeværelse og toiletter er fælles med beboerne i de andre kapsler og der er shampoo og engangstandbørster til fri afbenyttelse. Capsule Hotels bruges primært af kontorarbejdere, der pendler fra områder i udkanten af Tokyo, og de ligger derfor tæt på de større stationer.

Business Hotels i Tokyo er budgethoteller med små værelser og begrænset service. De er dog oftest pæne og rene, og et godt alternativ, hvis man bare vil have et billigt sted at sove og stille sine ting. Ligesom Capsule Hotels ligger Business Hotels tit tæt ved en metrostation.

Hostels og Capsule Hotels koster typisk omkring 4000-6000 JPY/nat, business-hoteller omkring 10.000 JPY/nat og internationale luksushoteller fra 20.000JPY og op.

OMRÅDER I TOKYO

ROPPONGI

Roppongi plejede at være Tokyos primære partyområde blandt byens expatbefolkning, men på den seneste tid er festaberne tilsyneladende rykket mod Shibuya. Der er dog stadigvæk et rigtig godt udvalg af barer i området, og selvom der kan være lidt stille i hverdagene, er Roppongi stadigvæk et godt sted at gå i byen i weekenden. Der er mange eksklusive restauranter i området, og det luksuriøse Roppongi Hills shoppingcenter lokker med designertøj og dyre tasker. Fra at være et halv-sleazy redlight-område er Roppongi de seneste år begyndt at tiltrække et nyt klientel bestående af unge, velhavende japanere. Roppongi er derudover et af de få områder i Tokyo, hvor man klarer sig fint uden japanskkundskaber, da mange steder har engelske menukort og engelsktalende personale.

Best for: Shopping og restauranter.

SHIBUYA:

Sammen med Harajuku udgør Shibuya Tokyos trendy og ungdommelige centrum. Der er masser af neonlys og i butikkerne finder man alle de nyeste trends indenfor tøj og accessories. Udvalget af hoteller i Shibuya er begrænset, men bor man i Roppongi og Shinjuku er Shibuya kun en kort metrotur borte.

Bedst for: Only-in-Japan-oplevelser, fashionistas

SHINJUKU:

Shinjuku er det område i Tokyo, hvor man finder den største koncentration af budgethoteller. Det er også her mange af Tokyos skyskrabere ligger, og øst for stationen finder man Kabukicho, som er Tokyos svar på et Red Light District. Shinjuku vågner for alvor op efter solnedgang, hvor områdets mange barer og restauranter slår dørene op. Der er også nogle halv-lumre steder imellem, som nogle måske vil finde frastødende.

Bedst for: Natugler

ASAKUSA:

I Asakusa finder man det store tempel Senso-ji, som er en kæmpe attraktion både for turister og lokale. Derudover er der mange billige hostels og hoteller i området, så hvis man vil spare lidt på indkvarteringen er Asakusa et oplagt valg. Det eneste minus er beliggenheden, da man må køre en halv times tid med metroen for at komme ind til de mere centrale dele af Tokyo.

Bedst for: En mere traditionel version af Tokyo

GINZA:

Ginza er mest kendt for fancy shopping og dyre restauranter, men området har faktisk et rigtig godt udvalg af hoteller til rimelige priser. Derudover har man mange af Tokyos seværdigheder indenfor kort afstand, og Ginza er de sidste par år blevet tiltagende populært blandt turister. Ginza er også et af de områder jeg foretrækker at bo i, når jeg er i Tokyo.

Bedst for: Shopping, restauranter

AKIHABARA:

Efter mørkets frembrud tændes neonlysene i Tokyos Electronic City. Langs gaderne finder man Maid Cafes og pachinko-spillehaller, og den berømte elektronikkæde Yodobashi har en af sine største filialer lige ved stationen. Der er et par enkelte gode restauranter, men der er andre steder i Tokyo, der er bedre egnede for foodies.

Bedst for: Gadget Freaks.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tokyo

Reklame – Book dit hotel i Tokyo her:

  • Aoyama Flower Market er en kæde af blomsterbutikker, og i den oprindelige butik ved Omotesando Station, er der også en café. Det har helt sikkert været en god idé at …

  • Tokyo: Hvor skal man bo?

    by Mitzie Mee

    Tokyo er en af verdens dyreste byer, og en overnatning på et godt, centralt beliggende hotel kan sagtens koste en mindre formue. Derudover er Tokyo kæmpestor og metroen kører ikke …

  • Poul og jeg startede dagen med at tage den travle Yamanote-metro til Shibuya, hvor vi ville besøge kattecaféen Hapi Neko. Det var dog lettere sagt end gjort, for Hapi Neko …

  • Yodobashi Akiba er en kæmpestor elektronikbutik lige ved siden af Akihabara metrostation. Fordelt på 8 etager findes her alt man kan ønske sig indenfor computere, kameraer og TV, så hvis …

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje