Hong Kong: Markedet på Graham Street

Markedet på Graham Street i Hong Kong

Hong Kongs ældste gademarked ligger på Graham Street, som ligger lige rundt om hjørnet for vores hotel. Markedet er et såkaldt Wet Market, som sælger alle mulige slags fisk og kød. Ved første blik så det ret kaotisk ud, men ved nærmere inspektion var det tydeligt, at der var orden i tingene. Markedet var blandt andet inddelt i flere forskellige sektioner, så kødboder og grøntsager var adskilt.

På de traditionelle wet markets var det almindeligt at fjerkræ blev solgt levende, så kunderne kunne se dyrets tilstand, før det blev slået ihjel for øjnene af dem. Efter SARS er dette dog ikke længere tilladt.

Markedet på Graham Street tiltrækker en hel del turister, men selvom vi ikke var de eneste med et kamera om halsen den dag, så var der alligevel masser af business i gang. Markedet var tydeligvis ikke kun til for turisterne, men også et sted, hvor folk i nabolaget rent faktisk gik hen for at handle ingredienserne til aftenens middag, fx i form af friske hønsefødder og andetunger.

Jeg sætter selv stor pris på en god bøf, men jeg er ikke så glad for at blive mindet om, at kødet kommer fra en død ko. Det er sjældent et problem i supermarkederne, hvor man kun ser anonymiserede dele af dyret i køledisken, men på markeder som tage en vegetarburger til middag:)

Mitzie Mee Shop

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hong Kong

Mitzie Mee Shop