Transport i Ubud – Sådan kommer man omkring

Sådan kommer man omkring i Ubud

I Ubud plejer jeg at gå rundt til det meste, men de smalle fortove og de stærkt trafikerede veje gør, at Ubud ikke er særlig fodgængervenlig. Er man dårligt gående, eller skal man til et sted, der ligger lidt længere væk, må man derfor tage en taxa, og der findes både bil- og motorcykeltaxaer i Ubud.

Obs: Selvom der for det meste er tale om knallerter eller scootere, kalder jeg dem motorcykler i dette blogindlæg, for det er det, man kalder dem på Bali (motorbikes) uanset hvilken slags, der er tale om.

Sådan kommer du rundt på motorcykel

Motorcykeltaxaerne er enormt billige, og lette at booke gennem Grab, som er en app ligesom Uber, og som er meget populær i Asien. Man skal tænke sig godt om inden, da der sker mange ulykker på vejene, og man ofte kører afsted i høj fart. Husk altid at tage hjelmen på (alle Grab-motorcykeltaxaerne har en ekstra hjelm, men man skal ofte selv bede om den), og vær ikke bange for at bede taxamanden om at sætte farten ned, eller køre mere forsigtigt.

Er man i Ubud i længere tid, kan det godt betale sig at leje sin egen motorcykel. Dog skal du huske at tjekke inden, at din rejseforsikring dækker, hvis du kommer til skade (dette kommer bl.a. an på om du har gyldigt kørekort til den motorcykel, som du lejer, hvor hurtigt den kan køre og om du bærer hjelm). Undersøg også, om udlejningsprisen inkluderer skader på motorcyklen eller på andre personer. Dette er en vigtig detalje som mange overser, og som kan blive rigtig dyrt, hvis uheldet er ude.

Sådan kommer du rundt med taxa

Uber fungerer ikke i Ubud, men det gør Grab. Dog er de lokale taxichauffører indædte modstandere af Grab og andre ride-sharing services , og de kan blive ret aggressive mod chaufførerne fra Grab. Nogle gange vil du derfor opleve at Grab-chaufførerne beder dig om at gå til et andet sted end det pick-up-sted, du har tastet ind i appen, så de ikke risikerer at blive overfaldet (både verbalt og fysisk) af den lokale taxa-mafia.

Kører man med de lokale taxa- og chaufførselskaber må man indstille sig på at forhandle med de forskellige chauffører hver eneste gang man skal rundt, hvilket kan være ret frustrerende, da man til tider bliver mødt med nogle helt urimelige priser. Træk vejret dybt, og husk på, at de bare prøver at tjene til dagen og vejen, og lad være med at råbe op og skabe dig. Man kan godt sige nej tak med et smil.

De priser, vi blev mødt med da jeg rejste med mine forældre, var typisk omkring 80.000-160.000 (40-80kr) for ture rundt i Ubud og lige udenfor byen. De gange jeg har rejst selv, og måske har set lidt mere backpacker-agtig ud, har det været billigere.

Tips

Ved du, at du kommer til at behøve at køre meget med taxa, er det bedste, hvis du kan få en aftale med en chauffør i starten af ferien, som så kan køre dig rundt til en fast daglig eller ugentlig pris.

De fleste foretrækker at man kommunikerer gennem WhatsApp, så har du ikke den app installeret, er det en god idé at gøre det.  

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog