Bali: Monkey Forest i Ubud – En skov fyldt med aber

Ubud Monkey Forest, Bali

Monkey Forest er en af de mest populære attraktioner i Ubud, og da skoven kun lå få minutters gang fra mit hotel, måtte jeg selvfølgelig forbi en dag. Der bor over 700 aber i skoven, som også huser 3 templer. Stedet er af stor religiøs betydning for lokalbefolkningen, og de mest hellige områder i templerne er således kun åbne for dem, der er der for at bede.

Aberne har grupperet sig i 6 stammer, eller familier om man vil, som holder til i forskellige områder i skoven. De bliver fodret dagligt med sweet potatoes, men der er også en bod inde i skoven, hvor man kan købe bananer, som man kan fodre aberne med. Det ved jeg dog ikke om jeg vil anbefale, for aberne bliver ret ivrige, når der er bananer i sigte og nogle af dem bliver sure, hvis det ikke går hurtigt nok, før de får en banan.

Man må ikke selv tage mad eller snacks med in i templet, for aberne kan lugte det på lang afstand, og de skyr ingen midler for at få fingre i lækkerierne. Lige da jeg gik ind i parken var der en abe, som sprang op på ryggen af manden, som gik foran mig. Det virkede han ikke særlig begejstret for, så parkpersonalet fik hurtigt jaget aben ned, men der gik ikke mere end få sekunder, før den endnu engang var sprunget op på ryggen af ham og hev og sled i hans rygsæk.

På gaden ude foran Monkey Forest så jeg også hvordan en abe forfulgte en anden mand, der gik rundt med en pose chips. Pludselig sprang aben op og forsøgte at stjæle posen, men manden var superhurtig og fik skræmt aben væk med en ret overbevisende ”vred-abe-pose”, så han kunne have sine chips i fred. Jeg ville gerne have vist jer et billede af den pose, for det så virkelig sjovt ud, men desværre var jeg ikke hurtig nok med kameraet.

Monkey Forest er et rigtig fint sted, og selvom der er mange turister hviler der en udefinerbar, nærmest magisk ro over skoven. Alt er smukt og grønt, og personalet sørger for at holde området rent og pænt. Selvom man ikke køber bananer kan man alligevel komme meget tæt på aberne, for de er slet ikke bange for mennesker. Man skal dog stadigvæk huske at der er tale om vilde dyr, så det er en rigtig god idé at læse den information, der findes på Monkey Forest’s hjemmeside, inden man besøger Monkey Forest, så man ved hvordan man skal forholde sig i kontakten med dyrene.

Monkey Forest er åben hver dag mellem 8:30-18:00, og det koster 50,000IDR at komme ind.

På Monkey Forest’s hjemmeside kan man læse at aberne på Bali skulle være sunde og raske. Der er ingen bekræftede tilfælde af rabies i bestanden.  

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og nyt fra shoppen hver søndag.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

  • Når man rejser med sine foodie-venner har mad og restauranter første prioristet, så allerede inden vi ankom til San Francisco havde vi en grov skitse over hvad vi skulle spise, …

  • Sidst jeg var i Norge for at besøge AC foreslog hun, at vi tog ud for at fiske makrel. Det lød jo spændende, og vejret var fint, så efter morgenmaden …

  • Burmesiske te-kager (Bamar Kate Mote) er en traditionel snack fra Myanmar. De små kager nydes ofte sammen med te og serveres, når folk samles for at hygge sig. De kan …

  • Det kan være lidt af en udfordring at åbne en kokosnød, specielt hvis man ikke har prøvet det før. Med den rette teknik er det dog faktisk ganske overkommeligt, og …

Mitzie Mee Shop