Ingen fastelavn uden fastelavnsboller, og selvom jeg efterhånden er lidt for gammel til at klæde mig ud og rasle løs, så ryger der rigtig mange fastelavnsboller ned hvert år. Min mor har en rigtig gammel opskrift, som hun har brugt så længe hun mindes. Først troede vi derfor, at opskriften var fra min mormor, men ved nærmere analyse af håndskrift fandt vi ud af, at det ikke var mormors kragetæer, men derimod nok en af min mors tidligere kollegaers, fra den første børnehave, hvor min mor arbejdede, lige efter seminariet.
Nu til dags kommer fastelavnsboller jo i alle former og med alle mulige slags fyld, men denne opskrift er på gammeldags, old school, fastelavnsboller, som ser ud, som hjemmelavede fastelavnsboller gjorde for sådan cirka 50 år siden.
Opskrift og Noter fra min mor, aka Mummi P
Der står i opskriften, at den er beregnet til 30 boller, men laver du 30 boller, bliver de meget små. Mummi foreslår at du laver 14-18 boller i stedet. Hvis du kan lide kardemomme, kan du tilsætte en teskefuld sammen med melet, for det giver bollerne en rigtig god smag.
Flydende margarine: Mummi bruger flydende margarine i videoen, men man kan også bruge fast margarine eller smør, som man i så fald smelter, og blander med mælken, før det røres i gæren.
Vanilje: Man kan enten bruge en hel vaniljestang eller vaniljesukker.
Gær: Man kan også bruge tørgær hvis man ikke lige ligger inde med frisk gær. Dog skal man være opmærksom på at tørgær først aktiveres ved højere temperatur, så følg instruktionerne på pakken.
Glasur: Lad bollerne køle af, så de er lune, men ikke brændende varme, når glasuren kommes på. Hvis bollerne er for varme smelter glasuren og bliver tynd og render af.