Lidt om wienerbrød

Spandauer, Danish pastry

Noget af det bedste ved at være tilbage i Danmark er søndagsmorgener med rundstykker og wienerbrød. Hjemme hos os bliver den, der står først op, udnævnt til wienerbrødshenter, og må tage bilen ind til Lagkagehuset og skaffe forsyninger.

På min engelske blog forklarer jeg lidt om baggrunden for wienerbrød og det spøjse i at vi i Danmark kalder det for wienerbrød, når det i engelsktalende lande hedder Danish pastry.

Jeg får også lige slået fast, at wienerbrødsversionerne med ost, som man finder i både USA og Asien altså ikke har noget med det oprindelige koncept at gøre.

Her er mine favoritter:

Spandauer, Danish pastry

Spandauer

En rigtig klassiker. Bedst med masser af creme og glasur.

Danish pastry, cinnamon roll

Kanelsnegle

Wienerbrødsversionen af kanelsneglen tror jeg er af nyere dato, for dengang jeg var barn (yikes, jeg lyder gammel) var kanelsnegle altid lavet med gammeldags gærdej. Jeg hørte for øvrigt at kanelsneglen oprindeligt stammer fra Sverige, men kan det virkelig passe? Synes tit at de kanelsnegle, eller kanelbullar, man får deroppe er ret tørre i det, og så mangler de også tit glasur.

Tebirkes, Danish pastry

Tebirkes

Tebirkes eller københavnerbirkes? Kært barn har mange navne. Den sommer jeg blev student plejede vi at hente varme tebirkes på vej hjem fra byen kl. 6 om morgenen, hvor de som bekendt smager allerbedst.

Danish pastry, Kaffestand

Kaffestang

Kaffestang/kaffebrød er vist ikke rigtig medlem af wienerbrødsfamilien, men det er min fars favorit, og desuden stod der på Lagkagehusets hjemmeside at kaffestænger er rigtig populære lokalt i Fredericia, hvor jeg er fra. Smager suverænt godt smurt med koldt smør på den makron-løse side.

Seneste indlæg

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper i Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

LAD OS HOLDE KONTAKTEN!

Tilmeld dig Mitzie Mees nyhedsbrev og få en mail med rejseinspiration, opskrifter og andet godt hver søndag. Du får også 10% rabat, når du shopper hos Mitzie Mee Shop.*

* Gælder kun så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet. Kan ikke anvendes sammen med andre rabatkoder. Rabatten gælder ikke fragtomkostninger.

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Mitzie Mee Blog

Sanne Møller, Mitzie Mee

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudpleje

Jeg har altid været interesseret i makeup og hudpleje, og da jeg ofte besøger Korea, fik jeg tidligt øjnene op for K-Beauty. Sydkorea har satset rigtig meget på forskning og generelt været gode til at støtte de koreanske beauty brands, og landet er i dag helt fremme i feltet indenfor hudpleje og skønhedsprodukter.

Her i Mitzie Mee Shop finder I et nøje udvalgt sortiment af produkter. Jeg er uddannet læge, så jeg har en god basis for at kunne evaluere de forskellige ingredienser og virkningsmekanismer, og jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv har prøvet og kan stå inde for.

Har du spørgsmål til produkter eller ingredienser? Send mig en mail på: beauty@mitziemee.dk 

Interesseret i Sydkorea? Så finder du min blog om Sydkorea her >>

Koreansk Hudpleje