Fri fragt ved bestillinger over 400kr. Vi planter et træ for hvert produkt du køber.

Mitzie Mee Blog

Julehygge og svenske lussekatter

by Mitzie Mee
Julehygge og svenske lussekatter, Mitzie Mee Blog

Så er jeg endelig ved at komme i julestemning, og en væsentligt bidragende faktor har været de lussekatter jeg bagte forleden. Lussekatter er svenske safranboller, som man spiser op til jul i Sverige. Nogle snyder og putter gurkemeje i lussekatterne i stedet for safran. Det giver også en flot gul farve, men man går glip af den lækre safransmag som jo er det, der gør lussekatterne så gode. Noget af det, jeg rigtig godt kan lide ved lussekatterne er, at de ikke er så søde, som julebag ellers er, og så smager de bare rigtig godt, serveret varme, direkte fra ovnen.

Jeg boede i Sverige i 6 år, og når jeg bager lussekatter, bringer det skønne minder tilbage fra min studietid, og julehygge på den svenske måde (lussekatter smager fantastisk med Blossa Glögg). Selvom man ikke har nogle svenske juleminder at svælge i, så kan det alligevel varmt anbefales at integrere de gule svenske boller i dit julebagsrepertoire.

Hvis du skulle have mod på at give jer i kast med en gang svenske lussekatter, så finder I min opskrift her>>

Resten af december måned bliver ellers ret asocial for mit vedkommende, da jeg har en rejse planlagt til USA i januar måned. Vil meget nødvigt se den gå i vasken pga. positiv Covid test. Jeg er selvfølgelig vaccineret, men det virker Omikron-varianten at være ret ligeglad med, så jeg har besluttet ikke at se andre end min nærmeste familie frem til afrejsen.

I dag skal vi i gang med resten af julesmåkagerne. Tror det bliver vaniljekranse og chokoladesnitter, det er altid favoritterne i min familie.  

Flere indlæg

Leave a Comment