Hudpleje efter man er fyldt 40 – De første alderstegn

Rikkes flotte badeværelse, hudpleje efter man er fyldt 40
Rikkes flotte badeværelse

Når man bliver ældre, mister huden sin elasticitet og de første rynker begynder at vise sig. Nogle accepterer tingenes tilstand og har ikke nogle problemer med at ældes med ynde, mens andre bliver frustrerede over ikke længere at se lige så unge ud som de føler sig. Rikke er en af dem der stritter imod, og selvom hun har rundet de 40 ser hun ikke ud til at være en dag over 30, så vi tog en snak om, hvordan hun holder huden ung: 

Hvordan har dine skønhedsrutiner ændret sig med alderen?

Jeg arbejde i Matas inden jeg blev stewardesse, og jeg begyndte ret hurtigt at bruge produkter, som nok egentlig var lidt overkill. Når man er i 20erne behøver man ikke andet end en god fugtighedscreme, men jeg havde dyre natcremer, masker, serum og øjencreme. 

Jeg har altid haft langt tykt hår, men efter en periode med meget stress begyndte mit hår at knække og falde af, så nu tager jeg Priorin, Vitamin B og Silica for at styrke håret. Jeg ved ikke om det virker, men jeg tænker, at det i hvert fald ikke kan skade, og jeg håber at jeg med tiden får mit gamle hår tilbage. Udover Priorin, Vitamin B og Silica tager jeg ikke nogle kosttilskud. Jeg var startet med collagendrik, men jeg syntes ikke rigtig det gav nogle resultater, så jeg stoppede igen. Jeg tog også Imedeen-tabletter, da jeg var i 20erne, og det fortryder jeg, at jeg holdt op med, for jeg kan se at mange af dem jeg kender, som har taget Imedeen i mange år, har virkelig smuk hud i dag.

For nogle år siden started jeg med Botox og fillers. Det ikke noget jeg tænker så meget over, for de fleste af mine venner gør det også. Det er hurtigt og enkelt, som at tage en kop kaffe, og virkelig ikke noget særligt. Hver 3. måned får jeg en ansigtsbehandling, hvor jeg også får hyaluronsyre-indsprøjtninger ind i huden, og det gør virkelig underværker. Min hud har masser af glans og føles helt gennemfugtet i flere uger efter sådan en behandling.

Rikkes skønhedstips til Rikke 20 år

 • Dyrk mindre sol! Det er nok noget af det eneste jeg virkelig fortryder, men dengang vidste man jo ikke hvor skadeligt det kunne være.
 • Rød øjenskygge får det til at se ud som om man har grædt, og koboltblå øjenskygge er bare megagrimt, uanset hvad der er på mode.
My friend Rikke's bathroom shelf

Rikkes skønhedsrutine i dag

Hudpleje

Om morgenen burger jeg moisturizing serum fra Chanel, og inden jeg lægger makeup påfører jeg også et lag Dermalogica Age med SPF 50 for at beskytte min hud mod solen. Jeg ved godt at ansigtssprays er populære, men jeg bryder mig ikke om at sprøjte vand i ansigtet, efter at jeg har lagt makeup. I stedet foretrækker jeg at forberede min hud ordentligt inden. Out Of Trouble-masken fra Origins får min hud i form og er rigtig god at bruge inden makeup.

Det er altid megairriterende at skulle fjerne makeup inden sengetid, så jeg går efter en makeupfjerner, der er hurtig og effektiv at anvende. Lige nu bruger jeg Filorga Micellar Solution og en øjenmakeupfjerner fra Chanel, og de er begge to nogle rigtig gode produkter, som jeg er meget glad for. Efter at have fjernet makeup anvender jeg serum og øjencreme fra Bioline Age-serien.

Rikke's skincare products

Makeup

En god foundation er alfa og omega, hvis man vil have makeuppen til at holde hele dagen. Lige for øjeblikket bruger jeg Clarins Skin Illusion, som også fugter rigtig godt. Derefter børster jeg et tyndt lag pudder fra Bare Minerals over ansigtet. For meget pudder kan let få makeuppen til at se kaget ud, så har jeg urenheder jeg vil dække, bruger jeg en concealer først istedet.

Jeg elsker øjenskyggerne fra MAC og mascaraerne fra YSL, og jeg har anvendt begge mærker i mange år. I løbet af dagen foretrækker jeg lipgloss på læberne (Dolly fra Buxom er den bedste lipgloss ever), men skal jeg i byen om aftenen er det læbestift som gælder. Nogle typer læbestift kan føles ret tørre på læberne, men dem fra Chanel og Clarins er bløde og fugtgivende. De koster måske lidt ekstra, men det er en hverdagsluksus som jeg ikke vil undvære. Den sidste læbestift jeg købte er dog fra YSL, og den virker også lovende. Jeg kan ikke huske hvad farven hedder, men den er ret neutral, ligesom Dolly fra Buxom.


Min danske veninde Rikke i Sverige

Jeg har kendt Rikke siden 2001, hvor vi begge startede som stewardesser hos Maersk Air i Billund. Sammen har vi rejst over hele verden og besøgt en masse spændende steder som Tokyo, New York, Taipei, Las Vegas og Los Angeles, og da jeg blev gift i Las Vegas, var Rikke selvfølgelig brudepige.

Rikke bor i dag i Sverige, og hun er lige flyttet fra et hus til en fantastisk flot lejlighed sammen med sin kæreste.  Selvom vi gennem årene sjældent har boet i samme land, så har vi altid formået at holde kontakten, og hun er en af de ældste og bedste venner jeg har.

Beauty & Wellness

 • Et af de punkter, hvor koreansk hudpleje adskiller sig væsentligt fra dansk hudpleje er selve rensningen af huden. Hvor vi i Danmark oftest bare anvender et enkelt renseprodukt, er det …

 • Jeg er en af dem der altid har døjet rigtig meget med tørre læber, specielt i vinterhalvåret, eller på lange flyvninger, hvor mine læber blev knastørre, og huden kunne pilles …

 • K-beauty er blevet kæmpestort, men hvad er det egentlig? Og hvordan adskiller koreansk hudpleje sig fra dansk hudpleje? Min veninde April er fra Sydkorea, men hun har boet i New …

 • Om Schwanen Garten

  by Mitzie Mee

  Schwanen Garten blev startet af to koreanske forskere, Sung Hyun og Suan, som mødte hinanden under et udvekslingsophold i Skt. Petersborg for over 25 år siden. Parret giftede sig, men …

 • Jeg har tidligere skrevet om Ebenezer i New York her på bloggen, da det er absolut bedste sted jeg har prøvet for lash extensions, og det eneste sted, som får …

 • Kigger man på pris i forhold til kvantitet, så er de små krukker med øjencreme ofte blandt de dyreste af de hudplejeprodukter vi har hjemme på hylden i badeværelset. Men …