Her er opskriften på elotes (mexicanske majs) som jeg fik fra Alejandra fra LemonyMX. De varme majskolber smager skønt lige fra grillen, og opskriften er hurtigt blevet et hit hjemme hos mig. Man kan sagtens tilberede majsene i en almindelig ovn, så opskriften fungerer også fint uden for grillsæsonen.
Opskriften med smør og mayonnaise er autentisk mexicansk, men jeg synes også majsene passer fint til skandi-tacos, eller som let frokost. En majskolbe pr. person er nok, hvis man serverer elotes som tilbehør, men spiser man dem til frokost, som jeg tit gør, skal man regne med to pr. person.
Osten i opskriften er mexicansk cotija, der smager lidt som en mellemting mellem mozzarella og feta. Jeg forsøgte i lang tid at finde cotija-ost i Danmark (læs: Jylland) uden held, så Alejandra anbefalede, at jeg brugte smuldret fetaost i stedet. Det fungerede udmærket, men hvis nogle af jer, som læser dette, ved, hvor man kan købe cotija i Danmark, så sig lige til 🙂
Smør og mayonnaise lyder måske som lidt af en mærkelig kombination, men det er superlækkert, da det er som om mayonnaisen forstærker smørsmagen og omvendt. Her er opskriften: